Δήλωση του Δημήτρη Βρύσαλη για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

 Ο Δημήτρης Βρύσαλης υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση έκανε την παρακάτω δήλωση για το σημερινό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών.

   «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, που πέρασαν από συμπληγάδες και αντιστάθηκαν στις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλήμματα των υπόλοιπων συνδυασμών. Ευχαριστούμε και εκείνους που δεν μπόρεσαν να υπερβούν τα εμπόδια, αλλά αναγνώρισαν το ήθος μας και την αγωνιστικότητά μας. Τους καλούμε να συναντηθούμε την επόμενη μέρα στο δρόμο του αγώνα, απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του πρώτου γύρου. Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί επένδυση στην λαϊκή αντιπολίτευση αύριο μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

 Οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι, οι οπαδοί δώσαμε ένα σκληρό αλλά όμορφο αγώνα.

Οι συνθήκες που διεξήχθησαν οι εκλογές δεν είναι ίδιες με το 2014. Καταρχήν σε αυτές τις εκλογές συμμετείχαν διπλάσιοι συνδυασμοί και διεξήχθησαν σε συνθήκες οξυμμένης πόλωσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και αναμονής βουλευτικών εκλογών. Η ύπαρξη 8 διαφορετικών συνδυασμών πολλαπλασίασε τα εμπόδια. Η ύπαρξη εκατοντάδων υποψηφίων ενίσχυσε τα προσωπικά διλήμματα.

Παρ’ όλα αυτά, η ενίσχυση από χιλιάδες κόσμου του ψηφοδελτίου με το γαρύφαλλο σηματοδοτεί το ελπιδοφόρο, το διαφορετικό απέναντι στην συμφωνία και των άλλων 8 συνδυασμών στην αντιλαϊκή πολιτική.

  Η υπεροχή μας και πάλι θα φανεί μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα τιμήσουμε εκείνους που μας ψήφισαν γιατί είμαστε η μοναδική δύναμη η οποία που θα εξυπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα. Γιατί στο δημοτικό συμβούλιο ανεξάρτητα τις συγκλίσεις που θα γίνουν μετά το δεύτερο γύρο θα συγκρούονται δύο πολιτικές. Η μία που εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση με θέσεις που αφορούν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, που για την πραγματοποίησή τους απαιτεί σύγκρουση με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ΕΕ και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Ενώ οι υπόλοιποι 8 συμφωνούν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που διαμορφώνουν ΕΕ-κυβερνήσεις, γεγονός που θα επιβεβαιωθεί στο β γύρο από τα κομπρεμί και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που είναι ήδη σε εξέλιξη.

       Την ερχόμενη Κυριακή καλούμε τον Ηρακλειώτικο λαό να μην διαλέξει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, να μην διαλέξει το μικρότερο κακό. Να καταδικάσει με κάθε πρόσφορο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική στο πρόσωπο και των δύο διεκδικητών της δημαρχίας.»

Related Articles