Εκπαιδευτικά Πρωινά για όλη την οικογένεια

Petite Perle 300×250

Tο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ολοκληρώνει τη δράση «Εκπαιδευτικά πρωινά για όλη την οικογένεια» την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 11:00΄ με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Το Φωτόδεντρο ή αλλιώς Poet-tree». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών και τους γονείς τους. Με χρώμα μπλε, βαθύ, πελαγίσιο, καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με το πιο καλοκαιρινό μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.

Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν. Ευπρόσδεκτη είναι πάντοτε η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό.

Η δήλωση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 1:15΄ περίπου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810-283219, Εσωτ. 106 (Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00΄-17:00΄).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ξεκίνησαν ήδη από το 1996. Σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου με βάση δύο παιδαγωγικούς άξονες: Ότι δεν προσλαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι τη γνώση με τον ίδιο τρόπο και ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται η αλληλεπίδραση του ατόμου με το περιβάλλον του. Από αυτή την αφετηρία προσπαθούμε, σε έναν «άτυπο» εκπαιδευτικό φορέα όπως είναι το Μουσείο, να δημιουργούμε πλούσιες εμπειρίες μάθησης, διεγείροντας το μυαλό και παροτρύνοντας τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν πολλές και διαφορετικές αισθήσεις προκειμένου να εξερευνήσουν με φαντασία τον πλούτο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ