Ανακοίνωση της παράταξης «Συνεργασία ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ»

Petite Perle 300×250

Στις 26-05-2019 οι πολίτες του Ηρακλείου ανέδειξαν το κυρίαρχο συλλογικό όργανο του Δήμου μας, χωρίς όμως να αναδειχθεί ο Δήμαρχος της πόλης, τον οποίο καλούμαστε να επιλέξουμε την Κυριακή (02-06-2019).

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τονίσαμε με έμφαση ότι η σχέση μας με τις αρχές της διαφάνειας, του κοινωνικού ελέγχου, της λογοδοσίας, της αξιολόγησης, της συλλογικότητας, της νομιμότητας με ευελιξία και αποτελεσματικότητα και της ΣυνΕργασίας, είναι βιωματική.

Πιστοί στις αρχές αυτές επιχειρήσαμε, ανεπιτυχώς, να συνεργαστούμε με άλλες παρατάξεις ή κινήσεις πολιτών, με κοινές ιδεολογικές αναφορές και αφετηρία, για τη συγκρότηση ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού πόλου, προκειμένου να αποφύγουμε την πολυδιάσπαση, την αναβίωση της «βεντέτας» και πολύ περισσότερο τη δικαίωση του παρελθόντος, στο όνομα της «αποτελεσματικότητας», που απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, στις προηγούμενες εκλογές.

Μοιραία η πολυδιάσπαση του χώρου «ενίσχυσε» τον διπολισμό, ο οποίος επιβλήθηκε, λόγω και της σκανδαλώδους επικοινωνιακής και διαφημιστικής καταιγίδας.

Με αυτά ως δεδομένα, καλέσαμε τους πολίτες να αναρωτηθούν γιατί επενδύθηκαν αστρονομικά ποσά σε πολυτελή εκλογικά κέντρα, διαφημιστικές εταιρείες, έρευνες της κοινής γνώμης, άμεσες και κυρίως έμμεσες διαφημίσεις και όχι μόνο.

Ως παράταξη δεσμευθήκαμε ότι δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα κρυφτούμε, δεν θα συμβιβαστούμε και δεν θα υποταχθούμε, όμως το 4,25% των πολιτών, το οποίο στήριξε τις προτάσεις μας, δεν μας επιτρέπει να αναλάβουμε οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες, ή πολύ περισσότερο να υποδείξουμε στους πολίτες τι πρέπει να πράξουν, απλά έχουμε χρέος, αφού τους ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη, να υπενθυμίσουμε ότι υποστηρίζουμε ασυμβίβαστα τις απόψεις που διατυπώσαμε δημόσια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι «αποτελεσματικότητα» ή «αδράνεια» αναπλάσεις και διανοίξεις, περισσότερο ή λιγότερο «έντεχνες» μπορούν να κάνουν όλοι. Η «αδράνεια», χωρίς να προκαλεί ανήκεστο βλάβη, αντιμετωπίζεται με τις επιβαλλόμενες ούτως ή άλλως συγκλίσεις και συνεργασίες, στις οποίες είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε, όποια και αν είναι η τελική επιλογή των πολιτών, πρωτίστως όμως, οφείλουν να συμβάλουν οι πρωταγωνιστές που εκπροσωπούν το 62% των πολιτών, αν δεσμευθούν δημόσια ότι θα συνεργασθούν για το καλό της πόλης και των πολιτών. Έτσι, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συνεργαζόμαστε για το Ηράκλειο.

Τέλος, η μαζική συμμετοχή των πολιτών την οποία υποστηρίζουμε, μας βάζει όλους μπροστά στις ευθύνες μας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ