Όσα πρέπει να ξέρετε για την σημερινή ψηφοφορία

Petite Perle 300×250

Στις κάλπες ξανά σήμερα οι Έλληνες για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.Σήμερα ψηφίζουμε για την ανάδειξη περιφερειάρχη και δημάρχου, που δεν εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών οι εκλογές θα γίνουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που διεξήχθησαν και στην πρώτη ψηφοφορία.
Οι εφορευτικές επιτροπές και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είναι ίδιοι καθώς και οι έφοροι αντιπροσώπων της δικαστικής Αρχής.β
Οι ψηφοφόροι δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθώς η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Εντούτοις ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρώνται ως άκυρα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και η διαδικασία θα είναι προφανώς πιο γρήγορη κι εύκολη, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, καθώς δεν θα υπάρχουν αυτή τη φορά τέσσερις κάλπες, ούτε θα χρειάζονται σταυροί.

Διεξάγεται ο δεύτερος γύρος στις Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου όπου δεν έχει συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ