Δωρεά οργάνων στο ΠΑΓΝΗ – Χάρισε ζωή μέσα από τον θάνατο του

Petite Perle 300×250

Παρά τον πόνο και την θλίψη της, η οικογένεια του νεαρού άντρα πήρε την πιο γενναία απόφαση

Μέσα από τον θάνατο του χάρισε την ζωή. Ο λόγος για έναν νεαρό άντρα που εδώ και μία εβδομάδα νοσηλευόταν στην εντατική του ΠΑΓΝΗ, αφού προηγουμένως είχε υπάρξει αεροδιακομιδή του από την Ρόδο, λόγω τροχαίου.

Η κατάσταση της υγείας του, τα τελευταία 24ώρα ήταν μη αναστρέψιμη και αφού ακολουθήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες,  η οικογένεια ενημερώθηκε από τους γιατρούς και έλαβε την μεγάλη και συνάμα γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του αγαπημένου της προσώπου.

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια για την τόσο γενναία απόφαση που έλαβε και ενώ βιώνει αυτήν την τραγωδία», ανέφερε εξαρχής στο neakriti.gr ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιάννης Φανιουργιάκης.

«Η επιχείρηση της δωρεάς οργάνων ξεκίνησε γύρω στις 2 τα ξημερώματα και με τον συντονισμό και καθοδήγηση της τοπικής συντονίστριας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων , ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρωί του Σαββάτου οπότε και μεταμοσχευτικές ομάδες που είχαν φθάσει από άλλα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης, αναχώρησαν από την Κρήτη προκειμένου να φθάσουν στους τελικούς προορισμούς τους τα όργανα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία» , ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti, ο υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιάννης Φανιουργιάκης.

Συγκεκριμένα ομάδες γιατρών από Ελλάδα και Ευρώπη είχαν φθάσει τις προηγούμενες ώρες για να παραλάβουν τα όργανα. Και όπως έγινε γνωστό, οι νεφροί μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο πνεύμονας στην Βιέννη, η καρδιά στο Ωνάσειο και οι κερατοειδής χιτώνες παρέμειναν στην οφθαλμολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνεργάστηκαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η διαδικασία. Ομάδες γιατρών πολλών ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αφού υπήρξε συνεργασία και με τον αντίστοιχο Ευρωπαικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Επρόκειτο για μια αρκετά δύσκολη διαδικασία η οποία φυσικά και θα ολοκληρωθεί με την εμφύτευση των οργάνων στους υποψήφιους λήπτες».

neakriti.gr



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ