Σ.Π. Κρήτης της ΚΝΕ : Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών του Αγίου Νικολάου

Petite Perle 300×250

Το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ χαιρετίζει τους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) που μέσα από συλλογή υπογραφών, την Γενική τους Συνέλευση και τις κινητοποιήσεις  που αποφάσισαν, διεκδικούν ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους, αύξηση της χρηματοδότησης για να αντιμετωπιστούν μια σειρά προβλήματα, όπως οι ακριβές μεταφορές, η έλλειψη εστιών.

 Με αυτόν τον τρόπο δείχνουν ταυτόχρονα πως δεν τσιμπάνε στις τυμπανοκρουσίες του Υπουργού , ότι δήθεν με την μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε Μεσογειακό Πανεπιστήμιο θα λυθούν μια σειρά προβλήματα, ότι θα αναβαθμιστούν οι σπουδές. Ίσα ίσα που με την κατηγοριοποίηση των αποφοίτων ανοίγει ο δρόμος για να συμπτυχθούν προς τα κάτω τα δικαιώματα. Για παράδειγμα όσον αφορά το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στον Άγιο Νικόλαο θα υπάρχουν : οι απόφοιτοι που θα πάρουν το πτυχίο του υπάρχοντος τμήματος, του 4ετους προγράμματος του Μεσογειακού Πανεπιστημίου, των 2ετων που θα φτιαχτούν, και των 3ετων των κολλεγίων.

 Οι φοιτητές έχουν απέναντί τους όλα εκείνα τα κόμματα που με σχέδιο χτυπάνε τα σημερινά δικαιώματά τους, αλλά και τα αυριανά εργασιακά, με στόχο να υπηρετήσουν καλύτερα τα αφεντικά τους, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την αύκηση των κερδώ τους. Γι αυτούς άλλωστε τσακώνονται για το ποιος θα ναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Οι πραγματικοί υπεέυθυνοι της απομόνωσης που βιώνουν οι φοιτητές του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο είναι η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες των φοιτητών

 Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ θα ναι και τώρα και από τις 8 Ιούλη, την επόμενη των εκλογών, ως ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευσή μαζί με τους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, για τις ανάγκες τους, στήριγμα και συμπαραστάτης στις διεκδικήσεις τους απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Καλουμε τους φοιτητές του ΤΕΙ να μην συμβοβαστούν με τα λίγα κσι με τα ψίχουλα όπως κάποιοι τους καλούνε να κάνουν.

Αυτη η στάση δεν ταιριάζει στον νέο άνθρωπο με τα όνειρα και τις προσδοκίες απο την ζωή του!

Τους καλούμε αντίθετα να βαδίσουν τον δρόμο του αγώνα, να οργανωθούν στον σύλλογο τους και να διεκδικήσουν την ζωή και τις σπουδές που τους αξίζει, έχοντας στο νου τους τις τρομερές δυνατότητες της χώρα μας για φιλολαϊκή ανάπτυξη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ