Με δάκρυα η αποχαιρετιστήρια γιορτή του 2ου και 3ου Δημ. Σχολείων Γαζίου

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Μικρά παιδιά ήταν όταν πρωτοαντίκρισαν την καγκελόπορτα του σχολείου. Κρατώντας σφιχτά το χέρι της μαμάς, τα 6χρονα τότε πιτσιρίκια του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου διέσχισαν για πρώτη φορά την πόρτα. Τότε όλα τους φαίνονταν τεράστια. Η αυλή, η πόρτα, το ίδιο το σχολείο.

Έξι χρόνια μετά, τα πιτσιρίκια μεγάλωσαν. Έξι χρόνια γεμάτα στιγμές, αναμνήσεις, μαθήματα, γιορτές, εκδρομές και παρέες. Σε αυτά τα έξι χρόνια οι μαθητές της ΣΤ' Τάξης έζησαν πολλά και διδάχθηκαν ακόμη περισσότερα.

Έμαθαν τα γράμματα, τους αριθμούς, τις πράξεις. Έμαθαν όμως κι' άλλα πολλά. Τον σεβασμό, την εκτίμηση, την αλληλεγγύη και απέκτησαν  φιλίες που υπόσχονται να μείνουν ανεξίτηλες στο χρόνο.

Με όλα αυτά πέρασαν τα έξι χρόνια για να έρθουμε στο σήμερα, όπου οι μαθητές αφήνουν το αγαπημένο τους Σχολείο και ανοίγουν τα φτερά τους για το Γυμνάσιο.

H Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου στην αποχαιρετιστήρια γιορτή των Σχολείων κ. Εύα Λειτουργάκη δήλωσε: «Εύχομαι κάθε παιδί να βρει το δρόμο του και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητές του. Να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να τον αγαπούν και να τον εκτιμούν. Να έχουν καλή πρόοδο στη ζωή τους και να είναι ευτυχισμένα. Θα μου μείνουν αξέχαστα!».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου κ. Μανώλης Μπελιμπασάκης ο οποίος δήλωσε: «Εύχομαι στα παιδιά της ΣΤ' Τάξης των Σχολείων μας καλή πρόοδο στα νέα βήματά τους και να κάνουν πράξη όσα έμαθαν στο Σχολείο μας. Καλό καλοκαίρι σε όλους».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα αγαπημένα εκτάκια να παρουσιάζουν το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νυχτός», όπου ξεδίπλωσαν τα ταλέντα τους και υποδύθηκαν μάστορες, νεράιδες, ξωτικά, τον βασιλιά Όμπερον και τη βασίλισσα Τιτάνια.

Στη συνέχεια τραγούδησαν, έπαιξαν παιχνίδια όπως κουτσό και τσουβαλομαχίες και άλλα που είχαν προετοιμάσει οι γυμναστές των Σχολείων.

Χόρεψαν κρητικούς χορούς και όχι μόνο υπό την καθοδήγηση της κ. Ειρήνης Μαρή.

Διασκέδασαν με τον μάγο και τα μαγικά του, χορηγία της κ. Εύης Αποστολάκη, είδαν αμέτρητα πυροτεχνήματα στον ουρανό και πήραν τα αναμνηστικά τους από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Εβίτα Τζεδάκη, η οποία δήλωσε: «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σας εύχεται η ζωή σαν να είναι γεμάτη ευτυχία, όμορφες εμπειρίες και αγάπη. Να ζείτε την κάθε στιγμή γιατί τα μαθητικά χρόνια είναι ανεκτίμητα. Καλό καλοκαίρι!».

Στην γιορτή, επίσης, παρουσιάστηκαν όλες οι σημαντικές στιγμές της σχολικής ζωής των  μαθητών, από την Πρώτη ως την Έκτη τάξη, μέσα από το slide show που ετοίμασε η μητέρα Εύα Φραγκιάδη.

Τότε οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι συγγενείς αυτών έζησαν ανάμεικτα συναισθήματα. Τη χαρά διαδέχτηκε η συγκίνηση. Από το γέλιο πέρασαν στο δάκρυ. Αυτή την φορά οι μεγάλοι του σχολείου δεν δάκρυσαν από τα γέλια όπως συνήθιζαν μέχρι σήμερα. Λύγισαν, αγκαλιάστηκαν σφικτά και άφησαν τα δάκρυα να κυλήσουν στα πρόσωπά τους.

Φτάστε όσο πιο ψηλά μπορείτε αγαπημένα εκτάκια. Ανοίξτε τα φτερά σας και κάντε πράξη όσα διδαχθήκατε. Την γνώση, τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη.

  • Οι γονείς των μαθητών της ΣΤ' Τάξης του 2ου και 3ου  Δημοτικού Σχολείου Γαζίου θέλουν να ευχαριστήσουν μέσω του fonimaleviziou.gr τους δασκάλους Δημήτρη Κανακάκη (ΣΤ1), Κατερίνα Δακανάλη (ΣΤ2) και Γιάννη Ιωσηφίδη (ΣΤ3) για όλα όσα πρόσφεραν στα παιδιά τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ