Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου για τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή

Petite Perle 300×250

Δεκάδες εργαζόμενοι στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ηρακλείου, όπως και σε όλους τους δήμους της χώρας, βρίσκονται στον αέρα μετά τις 10 Ιουνίου που έληξαν οι πρώτες οκτάμηνες συμβάσεις, και καθώς εκκρεμεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την παράταση του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από τους εργαζόμενους απολύονται από τη δουλειά τους ενώ άλλοι παραμένουν στις υπηρεσίες του Δήμου χωρία καμία κάλυψη, φοβούμενοι ότι αν φύγουν δεν θα έχουν δικαίωμα παράτασης της σύμβασης τους αν και όταν δοθεί.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου και προσθέτει: " Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης(12/6), ακούσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, της δημοτικής αρχής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), κ. Βαρδαβά, να δηλώνει ότι «αν δεν βγει η ΚΥΑ, δεν μπορεί να πάρει κανένα ρίσκο». Παριστάνοντας έτσι τον Πόντιο Πιλάτο για το ότι εργαζόμενοι του Δήμου απολύονται και δεν ξέρουν αν και πότε θα επιστρέψουν στη δουλειά τους, συγκαλύπτοντας ταυτόχρονα το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται, αφού πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν στα πόστα τους χωρίς καμία απολύτως προστασία, μια και επισήμως θεωρούνται άνεργοι!

Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή συγκαλύπτει το πρόβλημα. Κάνει πλάτες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που κάτω από την πίεση του αγώνα των εργαζόμενων μπορεί να ψήφισε τη δυνατότητα παράτασης του προγράμματος, χωρίς όμως να δίνει αυτόματη και άμεση λύση (μη έκδοση ΚΥΑ) πολύ δε περισσότερο δεν δίνει την οριστική λύση, που είναι η μονιμοποίηση των εργαζόμενων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για όλους τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες στον Δήμο. Να μην βρεθεί κανένας εκτός δουλειάς. Να ασφαλιστούν και να προστατευτούν με ευθύνη του Δήμου. Απαίτησε να σταλεί διάβημα από το Δήμο στο Υπουργείο, για την επίσπευση της ΚΥΑ η οποία πρέπει να προβλέπει και την αναδρομική ισχύ της (από την ημέρα λήξης των πρώτων συμβάσεων) ώστε κανένας εργαζόμενος να μη βρεθεί εκτεθειμένος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε και τονίζει πως η οριστική λύση στο πρόβλημα των εργαζόμενων στα κοινωφελή προγράμματα, όπως και με οποιαδήποτε άλλη σχέση ελαστικής εργασίας, είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά. Με την εφαρμοζόμενη πολιτική, πολύ σύντομα οι εργαζόμενοι θα είναι και πάλι άνεργοι και μάλιστα χωρίς το δικαίωμα να πάρουν μέρος στο επόμενο πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε για τον Οκτώβρη. Αυτά η δημοτική αρχή αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου έκαναν ότι δεν τα βλέπουν! Δεν είπαν κουβέντα όταν η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε στο διάβημα προς το υπουργείο να εμπεριέχεται και η πρόταση μονιμοποίησης των εργαζόμενων!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενος στα κοινωφελή προγράμματα να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, να τον φτάσουν μέχρι τέλους, μέχρι να κατακτήσουν το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι δίπλα τους σε κάθε στροφή αυτής της δύσκολης μάχης"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ