Οι απαντήσεις στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας από το Φροντιστήριο ΚΥΚΛΟΣ και τη fonimaleviziou.gr

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Το φροντιστήριο ΚΥΚΛΟΣ στο Γάζι και τo fonimaleviziou.gr δημοσιεύουν τις απαντήσεις των θεμάτων στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Τα θέματα του μαθήματος Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές της Γ Λυκείου ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας. Απαιτούσαν πολύ καλή γνώση της θεωρίας και της μεθοδολογίας. Συγκριτικά με τα περσινά θέματα το επίπεδο είναι σαφώς υψηλότερο. Συγκεκριμένα το Θέμα Α αφορά στο θεωρητικό μέρος της ύλης όπου ελέγχονται βασικές γνώσεις, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία και θεωρείται απλό. Το Θέμα Β αφορά σε ερώτηση ανάπτυξης της επιβολής ανώτατης τιμής. Το θέμα Γ εξετάζει όλο το φάσμα του Δευτέρου Κεφαλαίου καθώς απαιτεί ουσιαστική κατανόηση της θεωρίας σε συνδυασμό με τους αντίστοιχους τύπους. Στο ερώτημα Γ.2 έπρεπε οι μαθητές να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στον υπολογισμό της αρχικής συνάρτησης ζήτησης, κάτι που επηρεάζει το επόμενο ερώτημα. Τέλος, το Θέμα Δ ήταν συνδυασμός των κεφαλαίων 3, 4 και 5 και εξετάζει κατά πόσον ο μαθητής έχει κατανοήσει βασικά σημεία τόσο στο θεωρητικό, όσο και στο πρακτικό μέρος. Συνολικά τα φετινά θέματα μπορούν να χαρακτηριστούν σχετικά δύσκολα.

Παπαδάκης Χαράλαμπος

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...