Ραούλ Μπράβο: Από πρωταθλητής Ισπανίας στο εδώλιο για «στημένα» και «ξέπλυμα»

Petite Perle 300×250

Είναι μέσα Ιουλίου 2007 και ο Ολυμπιακός, ολοκληρώνει μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην Ιστορία του. Ο Ιλια Ιβιτς μεταβαίνει στην Μαδρίτη με «ειδική αποστολή» την οποία φέρνει εις πέρας, εξασφαλίζοντας την υπογραφή του Ραούλ Μπράβο.

Ο -τότε- 26χρονος αριστερός οπισθοφύλακας, προέρχεται από 77 συμμετοχές και τέσσερα γκολ με την Ρεάλ Μαδρίτης (2001-2007), με τα «χρώματα» της οποίας έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας. Ο Μπράβο είναι ένας καταξιωμένος -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- αμυντικός, όπως μαρτυρούν και οι 14 συμμετοχές του με την εθνική Ισπανίας. Μάλιστα, οι επαϊοντες, υποστηρίζουν πως εάν το 1998, είχε αποφύγει έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο (σ.σ. έμεινε εκτός δράσης για έναν χρόνο), η καριέρα του θα είχε «εκτοξευθεί».

Αν και για έναν 26χρονο παίκτη που προέρχεται από κορυφαίο πρωτάθλημα, μία μεταγραφή στην Ελλάδα, πιθανότατα κρύβει την αρχή του τέλους, κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί την εξέλιξη που θα ακολουθούσε η ζωή του Μπράβο, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Μετά από ένα νταμπλ (2008) κι ακόμη ένα πρωτάθλημα (2011), ο Ισπανός άσος που το 2009 παραχωρήθηκε δανεικός στην Νουμάνθια, επιστρέφει το 2011 στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ράγιο Βαγεκάνο. Ακολουθούν η βελγική Γκέρμιναλ, η Κόρδοβα και η επιστροφή στην Ελλάδα το 2014 με τα «χρώματα» της Βέροιας. Το 2015 ο Μπράβο υπογράφει στον Αρη και την επόμενη χρονιά, εντάσσεται και πάλι στην ομάδα της Ημαθίας, που έμελλε να είναι και ο τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός στην καριέρα του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ