Παρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη για την υγεία: «Τα τελευταία χρόνια ανεστράφη η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ στην Υγεία»

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Με σημερινό άρθρο-παρέμβαση του στον τοπικό τύπο της Κρήτης ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρεται στα θέματα της υγείας, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια ανεστράφη η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ στην υγεία.

«Ειδικά για το ΕΚΑΒ, από το 2016 έως το 2018,  μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, καλύφθηκε σχεδόν πάνω από το 90% έως 95% των απωλειών του 2010 έως το 2015», επισημαίνει ο Νίκος Ηγουμενίδης με αναφορά στα συμπεράσματα της έκθεσης της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για το ΕΚΑΒ την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος ως βουλευτής (Σεπτέμβριος 2017), υψώνοντας τείχος απέναντι στις πολιτικές συρρίκνωσης της Δημόσιας Υγείας.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρεται επίσης στους βασικούς στόχους που αποτυπώνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, μεταξύ αυτών  η περαιτέρω ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ο ρεαλιστικός προγραμματισμός προσλήψεων για το τρέχον και για τα επόμενα έτη (10.000 γιατροί-νοσηλευτές-λοιπό προσωπικό για το 2019-2022 ), αλλά και στον στόχο οι δαπάνες για την υγεία στο τέλος της τετραετίας να ανέλθουν στο 6% του ΑΕΠ, δηλ. στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ειδικά για την Κρήτη, όπου ήδη το σύστημα υγείας έχει φανερά σημάδια σταθεροποίησης, ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι μπορούμε να ανεβάσουμε τον πήχη των στόχων μας: 

«Ο αρχικός μας σχεδιασμός το 2015, να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, σήμερα, 4 χρόνια μετά, στην Κρήτη εξελίσσεται στην φιλοδοξία της υγειονομικής αυτοτέλειας του νησιού, ώστε κανένα περιστατικό να μην χρειάζεται μετακίνηση εκτός Κρήτης για θεραπεία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στη παρέμβαση του για τα θέματα της υγείας, ο Νίκος Ηγουμενίδης επισημαίνει ότι ο στρατηγικός στόχος της Αριστεράς και της Κυβέρνησής είναι αταλάντευτα η οικοδόμηση και η πραγματική ενίσχυση ενός δημόσιου συστήματος υγείας που διασφαλίζει τη δωρεάν, ισότιμη πρόσβαση και καθολική κάλυψη του λαού μας με υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...