Χάρης Μαμουλάκης: «Να κάνουμε την Ελλάδα «πρότυπο» στην "πράσινη ανάπτυξη"»

Petite Perle 300×250

Φίλους  από το πρόσφατο παρελθόν είχε την ευκαιρία να συναντήσει το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου.
Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε  ο Χάρης Μαμουλάκης ως αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας, έσπευσαν να του εκφράσουν τις θερμές ευχές τους για «καλή επιτυχία» στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, υπογραμμίζοντας ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ανάγκη από ανθρώπους εργατικούς, έντιμους και αποτελεσματικούς όπως αυτός.

Στην συνάντησή του με εργαζόμενους, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου υπογράμμισε ότι όλες του οι προσπάθειες  κατά τη διάρκεια της θητείας του στη συγκεκριμένη θέση αλλά και στην προεδρία του ΕΣΔΑΚ, είχαν ως γνώμονα την διαμόρφωση σε τοπικό επίπεδο μιας αναπτυξιακής στρατηγικής με επίκεντρο την περιβαλλοντική πολιτική
Με στόχο, όπως ανέφερε, «βιώσιμες κοινωνίες με ενημερωμένους πολίτες, δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και προώθηση της κυκλικής οικονομίας». «Κινηθήκαμε σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, γνωρίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί πλέον προτεραιότητα στις πολιτικές για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Βασικό άξονα αυτής της προσπάθειας μας αποτέλεσε η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών αλλά και η διεύρυνση των χρηματοδοτήσεων σε δομές και δράσεις» υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής.

Σκοπός όσων έγιναν από πλευράς του όλο αυτό το διάστημα – όπως επεσήμανε – ήταν, μεταξύ άλλων:

– Η εύρυθμη λειτουργία και η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας Καθαριότητας
– Η ελαχιστοποίηση της παραγωγής απορριμμάτων και η διεύρυνση των πρωτοβουλιών επαναχρησιμοποίησης ή ανακύκλωσης

– Η δημιουργία ενός δομημένου πλαισίου περιβαλλοντικής διαχείρισης σε όλη την Κρήτη

– Η στενότερη συνεργασία με επιστημονικούς φορείς για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και δεδομένων μέσω ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων

– Η βελτίωση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης
Ο Χάρης Μαμουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας», που έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης. Δήλωσε «δικαιωμένος» για την εξέλιξη του έργου, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα πρωτοποριακό σχέδιο που καλύπτει 270 στρέμματα στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Φιλοδοξεί δε να συνδυάσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την αναψυχή, να  οργανώσει σε μια ενιαία έκταση πολλές διαφορετικές χρήσεις, να είναι ανοιχτό σε επισκέψεις σχολείων, συλλόγων και φορέων και να μπορεί να αναπτύσσει ταυτόχρονα διάφορες δράσεις προώθησης της κυκλικής οικονομίας.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την εμπειρία του με τους μικρούς μαθητές, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενημέρωσης για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, που ξεκίνησαν να υλοποιούνται σε Δημοτικά και Γυμνάσια του ν. Ηρακλείου. Όπως τόνισε «οφείλουμε να καλλιεργούμε όσο νωρίτερα γίνεται την περιβαλλοντική συνείδηση που μας οδηγεί στην περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά»

Κλείνοντας ο κ. Μαμουλάκης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό αλλά και όλους τους αιρετούς, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εργαζόμενους με τους οποίους συνεργάστηκε αυτά τα χρόνια στον Δήμο Ηρακλείου και τον ΕΣΔΑΚ, επισημαίνοντας την ουσιαστική συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια.

Δήλωσε δε ικανοποιημένος που μαζί με αυτούς έβαλε «ένα λιθαράκι» στην προώθηση των παραπάνω περιβαλλοντικών πολιτικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη διεύρυνσής τους σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο, όπως προβλέπει και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε: «Με τον τρόπο αυτό και σε συνδυασμό με την σημαντική ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στον συγκεκριμένο τομέα, θα καταστήσουμε την Ελλάδα «πρότυπο» στην «πράσινη ανάπτυξη»!

*Σημείωση: Στη σελίδα www.mamoulakis.gr  μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν  τον απολογισμό πεπραγμένων του Χάρη Μαμουλάκη την περίοδο 2014 – 2019 στο Δήμο Ηρακλείου και τον ΕΣΔΑΚ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ