To KKE για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Petite Perle 300×250

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, μας βρίσκει μπροστά σε άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για το λαό και τη νεολαία, την επικίνδυνη πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  που με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, κλπ),  μεθοδεύει νομοθετικά και ιδεολογικά τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και την αθώωση της χρήσης. 

Αυτή η πολιτική είναι που:

-Αθωώνει την κάνναβη ως ναρκωτικό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς η χρήση της, να μειώνεται διαρκώς η ηλικία πρώτης επαφής ειδικά των μαθητών με την κάνναβη, να αυξάνεται  η εξάρτηση νέων ανθρώπων από αυτήν και ο Δείκτης Αίτησης Θεραπείας με κύρια ουσία εξάρτησης την κάνναβη στη χώρα μας σήμερα να είναι στο 46% από 25% που ήταν την προηγούμενη 5ετία.

-Συνεχίζει να ενισχύει ως κύριο μοντέλο θεραπείας τα υποκατάστατα της ηρωίνης (μεθαδόνη, βουπρενορφίνη) τα οποία ήδη σε αρκετές χώρες της ΕΕ είναι η κύρια ουσία εξάρτησης για την οποία οι χρήστες ζητούν θεραπεία και ήδη σε 5 χώρες της ΕΕ οι θάνατοι από υποκατάστατα είναι περισσότεροι από τους θανάτους από ηρωίνη.  Τα "πολυδιαφημιζόμενα" προγράμματα υποκατάστασης που τάχα θα έλυναν το πρόβλημα, ασφαλώς δεν το έλυσαν και πάνω στην αποτυχία τους, διαφημίζουν ως λύση τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ)

-Με κλιμακούμενο τρόπο προωθεί το συμβιβασμό με τα ναρκωτικά και μέσα από τους ΧΕΧ που ουσιαστικά γκετοποιούν τους χρήστες, μειώνουν το κίνητρο για θεραπεία, ενθαρρύνουν τη χρήση και ενισχύουν την κοινωνική ανοχή για τη διάδοση των ναρκωτικών. Το επόμενο κυβερνητικό βήμα που ετοιμάζουν είναι "πρόγραμμα ναλοξόνης στο σπίτι", δηλαδή να εκπαιδευτεί ο χρήστης και η οικογένεια του για χρήση στο σπίτι με ειδικές συσκευασίες της ουσίας που θα παρέχει το κράτος.

Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική που θέλει κυρίως τους νέους ανθρώπους στο περιθώριο της ζωής και της κοινωνικής δράσης, το ΚΚΕ παλεύει:

-Για να είναι ο άνθρωπος πρωταγωνιστής της κοινωνικής ζωής, με καθαρή συνείδηση

-Για να μπορεί να αγωνίζεται και να δημιουργεί  με βάση τις δικές του ανάγκες και όχι να αποσύρεται στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών.

Το ΚΚΕ διεκδικεί τη δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Πρόληψης – Θεραπείας – Κοινωνικής Επανένταξης, Δημόσιου και Δωρεάν, ενίσχυση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και των Κέντρων Πρόληψης και προτάσσει διεκδικήσεις για μια αντιναρκωτική πολιτική που έχει ως κυρίαρχο στοιχείο τη «μείωση της ζήτησης» που πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Πρωτογενής Πρόληψη.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να αγωνιστούν ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, στην αθώωση της κάνναβης, στη νομιμοποίηση της χρήσης μέσα από τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης. Η στάση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό και τη νεολαία μπροστά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Για το ΚΚΕ η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι υπόθεση πρώτης γραμμής και με αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσει να αναλαμβάνει διεκδικητικές πρωτοβουλίες μέσα στο εργατικό, το μαζικό και το νεολαιίστικο κίνημα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ