Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Γάζι

Petite Perle 300×250

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου αποφασίζουμε για τις ζωές μας, προχωράμε μπροστά στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης και δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή των μνημονίων και της λιτότητας. Το μήνυμα αυτό έστειλαν από το Μαλεβίζι έξι υποψήφιοι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 26 Ιουνίου, η τοπική οργάνωση του κόμματος, στο χώρο του ανοιχτού θεάτρου Γαζίου.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης η υποψήφια βουλευτής Ελένη Αυγουστάκη εξήγησε ότι το κομβικό δίλημμα για τους ψηφοφόρους είναι εάν την επόμενη των εκλογών θα έχουμε μια κοινωνία που βασίζεται στην αλληλεγγύη και υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά ή εάν θα πορευτούμε με ένα μοντέλο που βασίζεται στον κοινωνικό αυτοματισμό και την προώθηση εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας.

Ο υποψήφιος Σωκράτης Βαρδάκης έκανε ένα απολογισμό του κυβερνητικού έργου ειδικά για τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιήθηκαν στην Κρήτη ενώ αναφέρθηκε επίσης στην αποκατάσταση θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τα οποία όπως είπε θέλει να ξηλώσει εκ νέου η ΝΔ υλοποιώντας πολιτικές συνταγές του ΔΝΤ.

Ο Σπύρος Δανέλλης μίλησε για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και έκανε εκτενή αναφορά στα σημαντικά εθνικά οφέλη που προέκυψαν από την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και τη διεθνή αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο που υλοποιήθηκε στον τομέα της υγείας, με την ίδρυση των ΤΟΜΥ, την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους και στην ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ, που για πρώτη φορά παρουσιάζουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς έναντι των ελλειμμάτων που είχαν στο παρελθόν.

Ο Χάρης Μαμουλάκης μίλησε επίσης για ζητήματα εξωτερικής αλλά και για το σημαντικό έργο που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση την τετραετία που πέρασε στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την οικονομική ενίσχυση των δήμων.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης αναφέρθηκε σε ζητήματα πολιτισμού και σε σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και η αντικατάσταση της ΑΕΠΙ από νέο φορέα που διασφαλίζει τη διαφάνεια και τα συμφέροντα των καλλιτεχνών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ