Στo Δημοτικό Κατάστημα Γουβών περιόδευσε την Τετάρτη 26/6, κλιμάκιο του ΚΚΕ

Petite Perle 300×250

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Γιάννα Ποθητού, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ, περιόδευσε την Τετάρτη 26/6, στο Δημοτικό κατάστημα Γουβών.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στις μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, που σταδιακά μειώνεται και αντικαθίσταται από συμβασιούχους και εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, που στην πραγματικότητα δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και μισθούς πείνας.

Η υποψήφια βουλευτής τόνισε, ότι έχει μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που με την στήριξη φυσικά και όλων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, μεθοδεύει την διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας, που πλέον αφορούν σε πολύ μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων.  Πρόκειται στην πραγματικότητα για προγράμματα ανακύκλωσης της  ανεργίας, με τα οποία ούτε οι ανάγκες του δήμου καλύπτονται, ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καλύπτουν την ανάγκη τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές και πρόσθεσε ότι πίσω από τις απατηλές διακηρύξεις από μεριά του ΣΥΡΙΖΑ για «νέες και ποιοτικές δουλειές» και τα αντίστοιχα κάλπικα συνθήματα της ΝΔ για «πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας», κρύβεται στην πραγματικότητα η ίδια αντιλαϊκή πολιτική στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που προϋποθέτει ανακύκλωση της ανεργίας, αξιοποίηση των ανέργων ως δεξαμενή φθηνού εργατικού δυναμικού, επέκταση της εργασιακής ζούγκλας. Σε αυτό δεσμεύονται όλα τα αστικά κόμματα και γι αυτό όποια κυβέρνηση και να προκύψει θα είναι από χέρι αντιλαϊκή.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη ψήφος για την οποία δεν θα μετανιώσουν, που μπορεί να εκφράσει την πραγματική αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει μνημόνια. Ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ θα είναι και την επόμενη μέρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα,  την οργάνωση της αντεπίθεσης, για  τα συμφέροντα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ