Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια -5 πολίτες στο νοσοκομείο, εκκενώθηκαν χωριά

Petite Perle 300×250

Στην προληπτική εκκένωση χωριών και οικισμών του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Εύβοιας προχώρησε η Πυροσβεστική εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και συνεχίζει να καίει σε τρία μέτωπα.

Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια έχει εισηγηθεί την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου. Οπως αναφέρει η Πυροσβεστική, φωτιές μαίνονται από το βράδυ στα χωριά Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου και Γαβαλά, ενώ φωτιά ξέσπασε και στο Λοφίσκο Αυλωναρίου. Η μάχη για την κατάσβεσή της φωτιάς συνεχίζεται εδώ και ώρες από την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία δίνει μάχη με τις φλόγες.

Πέντε πολίτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχοντας αναπνευστικά προβλήματα. «Πέντε άτομα έχουν διακομισθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς.

Η πυροσβεστική ήταν κοντά στο να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, όπως έλεγε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, όμως το βράδυ η κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο.

Ενώ δεν υπήρχε βοήθεια από αέρος, λόγω σκότους, τρία νέα μέτωπα, τα δύο με διαφορά πέντε λεπτών, άνοιξαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μάλιστα σε δύσβατες περιοχές. Τα μέτωπα ήταν στις περιοχές Πυργί, Αγιο Γεώργιο και Λοφίσκο Αυλωναρίου, όπως μετέδωσαν και τα τοπικά ΜΜΕ. Η φωτιά εξαπλώθηκε και επιπλέον δυνάμεις χρειάστηκε να μεταβούν στις περιοχές, με τους ανέμους να πνέουν ως 6 μποφόρ.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 03:00 το βράδυ, αποφασίστηκε να εκκενωθούν άλλα τέσσερα χωριά του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, κυρίως για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για τα χωριά Γαβαλάς, Δάφνη, Νεοχώρι και Λοφίσκος. Τα τρία από τα τέσσερα χωριά δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, δεν έχουν καεί κατοικίες. Την εκκένωση είχε αναλάβει η αστυνομία, άνδρες της πυροσβεστικής και η Ομάδα Διάσωσης SAR 312, με την βοήθεια της Εθελοντικής ομάδας Αμαρυνθία Άρτεμις.

Οι ηλικιωμένοι των χωριών αυτών, κοιμόντουσαν αργά και δεν είχαν αντιληφθεί το πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα. Μάλιστα, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, κλειδώνονταν στα σπίτια τους και δεν έφευγαν, μέχρι που αντιλήφθηκαν πως έπρεπε να εκκενωθεί η περιοχή. Αρκετοί οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος κατευθύνθηκε προς θαλάσσια περιοχή για ασφάλεια. Οι καμπάνες μάλιστα στα χωριά χτυπούσαν τη νύχτα, ώστε να φύγουν όλοι οι κάτοικοι. Η εκκένωση ολοκληρώθηκε αρκετά γρήγορα και στις 6 το πρωί υπήρχαν μόνο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ