Στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου ο Χάρης Μαμουλάκης

Petite Perle 300×250

Μιλάμε με τους πολίτες, ακούμε τις ανάγκες τους, παρουσιάζουμε το σχέδιό μας»

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου επέλεξε να βρεθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες.

Ο Χάρης Μαμουλάκης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για τις αντιδράσεις του κόσμου που συνάντησε σε δρόμους στους οποίους – όπως είπε – κυκλοφορεί από μικρό παιδί. Με αφορμή την ολοκλήρωση του προεκλογικού αγώνα, ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά για την «θερμή υποδοχή» της υποψηφιότητάς του τόσο στην πόλη του Ηρακλείου όσο και στην ενδοχώρα.

«Προσπαθήσαμε όλες αυτές τις ημέρες να μιλήσουμε με όσο γίνεται περισσότερους πολίτες, να ακούσουμε τις αγωνίες τους αλλά και να παρουσιάσουμε το σχέδιό μας» είπε ο  υποψήφιος βουλευτής  και επανέλαβε  πως η ψήφος της Κυριακής αποτελεί «επιλογή για το μέλλον της χώρας».

«Από την έναρξη αυτής της προεκλογικής περιόδου, ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε ο πολιτικός διάλογος να γίνει στη βάση προγραμμάτων. Κάτι που ωστόσο από την πλευρά της ΝΔ δεν το είδαμε» επεσήμανε, και με αφορμή την επίσκεψή του στην αγορά, αναφέρθηκε στους  άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά για τη μεσαία τάξη που σήκωσαν, όπως παραδέχτηκε, το μεγαλύτερο βάρος  της προσαρμογής το προηγούμενο διάστημα.


Ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε ότι  μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, ανακοινώθηκαν μέτρα που αφορούσαν στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
«Θυμίζω τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ, τη σταδιακή μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τις 120 δόσεις για εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους» είπε, για να συμπληρώσει ότι αυτά ήταν μόνο τα πρώτα βήματα.

Όπως είπε: «Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται στοχευμένες παρεμβάσεις κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και τη ριζική μείωση από εκεί και παραπάνω. Μείωση του φορολογικού συντελεστή από 22% στο 20% στη φορολογία εισοδήματος. Περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ, του μεσαίου συντελεστή από το 13% στο 11%, περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% αλλά και μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50%».

Καταλήγοντας, ο Χάρης Μαμουλάκης  χαρακτήρισε «ορόσημο» τις εκλογές της Κυριακής, καθώς – όπως είπε – «πρόκειται για τις πρώτες εκλογές μετά από πολλά χρόνια όπου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η χώρα, χωρίς τους ασφυκτικούς μνημονιακούς περιορισμούς. Και όποιος επιλέξει να  απέχει, αφήνει τους άλλους να αποφασίζουν για τη ζωή του».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ