Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Τα ποσοστά που δίνονται από τα exit polls δεν επιτρέπουν στην εσωτερική αντιπολίτευση στην Κουμουνδούρου να επικαλεστεί συντριβή του Αλέξη Τσίπρα, μολονότι ο στόχος του 30% μοιάζει μακρυνός.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του κόμματος έχει ήδη αποφασίσει για τα επόμενα βήματά του καθώς η ήττα – παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις – θεωρείτο δεδομένη από πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ευθεία αμφισβήτησή του δεν αναμένεται εκτός των άλλων διότι δεν υπάρχει και αντίπαλο δέος που να μπορεί να συσπειρώσει μια σημαντική μερίδα του κόμματος. Άλλωστε είναι η παρουσία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα που συγκράτησε την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το τελευταίο διάστημα σήκωσε προσωπικά το προεκλογικό βάρος όταν τα βασικά στελέχη εμφανίζονταν ηττοπαθή.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλο συνέδριο ιδρυτικού χαρακτήρα ώστε να μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε Προοδευτική Συμμαχία.

Πρακτικά αρκετοί τον συμβουλεύουν να αφήσει πίσω του τον σκληρό πυρήνα του 3% όπως έκανε στο παρελθόν με τον Λαφαζάνη και την Ζωή και να προχωρήσει στην επανίδρυση ενός νέου φορέα που θα του δώσει τη δυνατότητα να γίνει ηγέτης της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Να ηγηθεί του χώρου του «πάλαι ποτέ ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ» να αυξήσει την εκλογική του δεξαμενή και να μπορέσει να παίξει το αντίπαλον δέος της Δεξιάς.

Για τον παραπάνω λόγω είναι αναγκαίο ένα μεγάλο και πλατύ συνέδριο στον χώρο της Προοδευτικής Παράταξης. Όλα βέβαια πρέπει να γίνουν με «χειρουργικό τρόπο», χωρίς να ανοίξουν ρουθούνια στην Κουμουνδούρου.

https://www.newsbomb.gr

Related Articles