Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλιέρι

Τελευταία Ενημέρωση:

Σε ηλικία 93 ετών

Όπως έκανε γνωστό το ιταλικό κρατικό δίκτυο Rai, ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας και δημιουργός του «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο», άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή. Τον τελευταίο καιρό, νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκόμειο της Ρώμης Σάντο Σπίριτο, όπου μεταφέρθηκε μετά από καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο.

Γεννήθηκε στο Αγκριτζέντο (Ακράγαντας) της Σικελίας το 1925 και υπήρξε ο πιο πολυδιαβασμένος συγγραφέας της Ιταλίας. Ο Καμιλέρι έγραψε πάνω από 100 βιβλία, ενώ ολόκληρη η Ιταλία, κι όχι μόνο η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Σικελία, ερωτεύτηκε αυτόν το μεγάλο τεχνίτη της πλοκής και της γλώσσας, του «πατρικού» σικελικού ιδιώματος. Το πρώτο βιβλίο με ήρωα τον αστυνόμο Μονταλμπάνο ήταν το «Σχήμα του νερού» το οποίο στα ελληνικά κυκλοφόρησε το 1999 (Εκδόσεις Πατάκη).

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...