Τίμησαν τον Ήρωα καταδρομέα Ηλία Τούλη στο Μάραθος

Petite Perle 300×250

Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ήρωα καταδρομέα Ηλία Τούλη, στο Μάραθος, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα δραματικά γεγονότα της Κύπρου τον Ιούλιο του 1974.

Η οικογένεια, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πολλοί κάτοικοι του οικισμού, με σεβασμό και ταπεινότητα έδωσαν το "παρών" στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Ήρωα του Μαράθου.

Χαιρετισμό για το Δήμο Μαλεβιζίου απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Μανώλης Παπαδομανωλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ήρωα Ηλία Τούλη που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα και την ελευθερία. «Το Μάραθος έχει συμβάλει πολύ στον αγώνα για την ελευθερία. Άνθρωποι όπως ο Ηλίας Τούλης, δίνουν το παράδειγμα και εμπνέουν τις επόμενες γενιές. Αξίζουν τιμές  στον Ήρωα, αξίζουν τιμές όμως και στην οικογένειά του που εμφύσησε αυτά τα ιδανικά στον Ηλία Τούλη, αξίζουν όμως και τιμές στο Μάραθος για τη συνεισφορά του με τους πεσόντες που ανήκουν σε αυτό το χωριό».

Κατάθεση στεφάνου έκαναν για το Δήμο Μαλεβιζίου ο κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, εκπρόσωπος του Ευρωβουλέυτή Μανώλη Κεφαλογιάννη κ. Νίκος Χρονάκης, ο Εμμανουήλ Τσαγκαρουλάκης εκ μέρους του Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου-Λασιθίου, ο Σπύρος Καλλέργης εκπρόσωπος της παράταξης «Ενωμένο Μαλεβίζι», ο επιπυραγός Διοικητής 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Γιώργος Σταυρακάκης, ο ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού τμήματος Λινοπεραμάτων Δημήτρης Μορφωνιός, ο αστυνόμος Α΄ του Α.Τ. Μαλεβιζίου Αδαμάντιος Αντωνάκης, εκπρόσωπος της οικογένειας του Ηλία Τούλη, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μαράθου κ. Φάνης Κοκκινάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Μανώλης Κλάδος.

Μετά την τελετή, προσφέρθηκε κέρασμα από τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ