Μιχαηλίδου: Σκέψεις και για επίδομα σε γυναίκες κάτω των 30 που αποκτούν παιδί – Αυξάνεται το αφορολόγητο για κάθε παιδί

Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και σειρά επιδομάτων για κάθε νέα γέννηση εξήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σειρά επιδομάτων για τις νέες γεννήσεις εξήγγειλε από τη Βουλή κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, τη χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε βρέφος που γεννιέται στη χώρα το 2020, ανήγγειλε στη Βουλή η Δόμνα Μιχαηλίδου επαναφέροντας σχετική εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ενημέρωσε ότι το σχετικό κονδύλι θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2020, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο αντίμετρο.

Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει πρόθεση να καταργηθεί το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, επίδομα στις γυναίκες που τεκνοποιούν σε ηλικία κάτω των 30 ετών μελέτα το υπουργείο Εργασίας.

Η κ. Μιχαηλίδου ανακοίνωσε την αύξηση του ορίου αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων θα ενισχυθεί.

Η υφυπουργός Εργασίας προανήγγειλε ακόμη την αύξηση του ποσού για την κοινωνική αλληλεγγύη στο 1 δισ. ευρώ από τα 850 εκατομμύρια σήμερα.

https://www.dikaiologitika.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ