Συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Αρχής Αντι-ντόπινγκ

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Συνάντηση, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Αρχής Αντί-Ντόπινγκ (CyADA) και πρόεδρο του Monitoring Group του Συμβουλίου της Ευρώπης  κ. Μιχάλη Πέτρου, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη ΓΓΑ.

Στην συνάντηση αυτή, ο κ. Πέτρου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αποτελεσματικής εφαρμογής της Σύμβασης Αντί-Ντόπινγκ στη χώρα μας, καθώς και στην ανάγκη διεθνούς συνεργασίας μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντί-Ντόπινγκ (WADA), του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) της χώρας μας και της Κυπριακής Αρχής Αντί-Ντόπινγκ (CyADA). Επίσης, εξέφρασε την πρόθεση της Κυπριακής Αρχής Αντί-Ντόπινγκ (CyADA) να συμβάλλει με την τεχνογνωσία της στην αντιμετώπιση του προβλήματος στη χώρα μας.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πέτρου, αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος, όχι μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, αλλά και στο σχολικό και στον μαζικό αθλητισμό. 

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της αποστολής και του έργου του ΕΣΚΑΝ και στη σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής για την υποστήριξη του έργου του ΕΣΚΑΝ. Επίσης, αναφέρθηκε στις συνέργειες με επιστημονικούς, θεσμικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης, αναφορικά με την καταπολέμηση του ντόπινγκ. 

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στην αντιμετώπιση του προβλήματος του ντόπινγκ: “Είναι πολιτική μας προτεραιότητα να στηρίξουμε τον «καθαρό» αθλητισμό που αποτελεί φορέα του ολυμπιακού ιδεώδους και των μακραίωνων αξιών που το συντροφεύουν, ενάντια στη σύγχρονη μάστιγα των «ενισχυμένων» υπερ-επιδόσεων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...