Γλέντησαν με Μπικάκη στη Μονή – Πολλές εκπλήξεις από το Σύλλογο

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η πλατεία χθες βράδυ στη Μονή.

Οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες του χωριού, μετά το τέλος του Εσπερινού προς τιμή της Πολιούχου του χωριού Αγίας Παρασκευής, τίμησαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο γλέντι που διοργάνωσε με τον γνωστό λυράρη Στέλιο Μπικάκη και το συγκρότημά του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Μονής και η πρόεδρος του Μαρία Κουτεντάκη τίμησε τον απερχόμενο δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη, για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον του κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας στις ανάγκες του χωριού.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του δημάρχου σε όλο το Μαλεβίζι και ειδικά στη Μονή, ενώ τον ευχαρίστησε για τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που έγιναν στο χωριό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής τίμησε και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα, ο οποίος λόγω ανειλημμένων οικογενειακών υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί.

Τον κ. Μποκέα εκπροσώπησε ο δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο οποίος σε ένα σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονής για τις δράσεις του και δήλωσε ότι και η νέα δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός στους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Μαλεβιζίου.

Οι μαντινάδες που εκφωνήθηκαν προς τον κ. Μποκέα του μαντιναδολόγου της Μονής, Γιώργου Παγωμένου είναι οι εξής:

Μποκέα η παράδοση 
όλους εμάς ενώνει
μην το ξεχάσεις όταν βγεις
στου Δήμου το τιμόνι
Όσες ευχές σου δώσανε 
κι όσες θα σου πούμε
οι Μονιανοί σου εύχονται
αληθινές να βγούνε
Όσες σταγόνες της βροχής 
πέφτουνε μεσ' το χώμα
είναι οι ευχές των Μονιανών
και πιο πολλές ακόμα

Οι εκπλήξεις όμως από το Σύλλογο δεν σταμάτησαν εκεί, αφού τιμήθηκε για την προσφορά του στην παράδοση ο μαντιναδολόγος του χωριού Γιώργος Παγωμένος (Καψαλογιώργης).

Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος βράβευσε τους αριστεύσαντες μαθητές της Μονής για τις επιτυχίες τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η βραδιά στη Μονή κύλησε με πολύ κέφι, με την πίστα να μην αδειάζει ούτε λεπτό, δείχνοντας ότι οι Μονιανοί και οι Μονιανές εκτός τη μαντινάδα, αγαπούν πολύ και τις παρέες και τους κρητικούς χορούς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ