Ένας μήνας θα χρειαστεί για να καθαριστεί το οικόπεδο-βόμβα στο Μάτι

Petite Perle 300×250

Το οικόπεδο περιέχει 20 χιλιάδες τόνους από εύφλεκτα υλικά καμένων κορμών

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο καθαρισμός του οικοπέδου επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, όπου είχαν στοιβαχτεί τόνοι καμένων κλαδιών και θρυμματισμένου ξύλου από την περσινή φονική πυρκαγιά στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά.

Κάτω από τον καυτό ήλιο, μπουλντόζες αδειάζουν ένα πρώην αμπέλι στο Μάτι από τα εύφλεκτα υλικά καμένων κορμών ένα χρόνο μετά, μόλις μια «ανάσα» μακρυά από τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής, στο πλαίσιο υλοποίησης της σχετικής δέσμευσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα χρόνο μετά την καταστροφή στο Μάτι, οι εργασίες για τον καθαρισμό 20 χιλιάδων τόνων έχουν ξεκινήσει. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το έργο μέσα σε ενάμιση μήνα από τώρα.

Όλο αυτό το υλικό θα μεταφερθεί στις λατομικές εγκαταστάσεις του ΤΙΤΑΝ στη Μαγούλα και από εκεί και πέρα θα δοθεί για επεξεργασία.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στην περιοχή του Νέου Βουτζά, τα λίγα κορμοδέματα δεν έχουν ολοκληρωθεί, η αναδάσωση δεν έχει προχωρήσει και το καμένο πευκοδάσος απειλεί την κατοικημένη περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης που εποπτεύει, ο καθαρισμός του οικοπέδου-«βόμβα» θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα ώστε να απομακρυνθούν τα χιλιάδες κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης που έχουν απορριφθεί εκεί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ