Στοιχεία για την καταιγίδα στην Χαλκιδική δίνει το Meteo

Petite Perle 300×250

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσίασε το meteo του Αστεροσκοπείου για την «υπερκυτταρική» καταιγίδα που έπληξε τη Χαλκιδική στις 10 Ιουλίου οι ριπές ανέμου έφτασαν έως 132 χλμ. την ώρα και οι κορυφές των νεφών ξεπέρασαν τα 13 χιλιόμετρα

Πολύ μεγάλη -περίπου 160 χιλιόμετρα- ήταν η οριζόντια διάμετρος της λεγόμενης «υπερκυτταρικής» καταιγίδας που έπληξε καταστροφικά και θανατηφόρα τη Χαλκιδική το βράδυ της 10ης Ιουλίου, ενώ οι ισχυρότατες ριπές ανέμου έφθασαν τα 132 χιλιόμετρα την ώρα. Επίσης οι κορυφές των νεφών ξεπέρασαν τα 13 χιλιόμετρα, υπήρξε σημαντική κεραυνική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε ασυνήθιστα απότομη πτώση της θερμοκρασίας, που έφθασε τους επτά περίπου βαθμούς Κελσίου μέσα σε μόνο δέκα λεπτά.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα -με στόχο την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου και την ενημέρωση του κοινού- η επιστημονική ομάδα της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo.gr, που συνέλεξε και ανέλυσε δορυφορικές μετρήσεις, καθώς επίσης δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Χαλκιδική.

Πηγή: Protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ