Τέσσερα στα πέντε παιδιά στην Ελλάδα είναι χρήστες του Διαδικτύου

Έντονοι χρήστες του Διαδικτύου εμφανίζεται πως είναι τα Ελληνόπουλα ηλικίας από 5 έως και 12 ετών

Στην έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari 4 στα 5 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών χρησιμοποιούν τακτικά το Internet, ενώ 1 στα 3 παιδιά επιλέγουν το tablet για τη σύνδεσή τους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες των παιδοψυχολόγων και άλλων ειδικών που λένε πως η χρήση του Internet από τα μικρά παιδιά θα πρέπει να γίνεται από έναν σταθερό υπολογιστή σε κοινή θέα των γονιών και όχι από μία φορητή συσκευή που μπορεί να κάνει το παιδί να απομονωθεί μακριά από τους γονείς και να είναι εκτεθειμένο στους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο. Επίσης, υπάρχει σαφής οδηγία να μην γίνεται εκτεταμένη χρήση συσκευών όπως τα tablets μιας και οδηγούν σε κακή θέση της σπονδυλικής στήλης σε αντίθεση με την τοποθέτηση σε ένα γραφείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μεγαλύτερες ηλικίες (10 έως και 12 ετών), η χρήση των υπηρεσιών του Παγκόσμιου Ιστού είναι καθολική. Μπαίνοντας κανείς σε μεγαλύτερο βάθος στην ανάλυση των δεδομένων της έρευνας της Focus Bari, μπορεί να δει ότι τα μεγαλύτερα παιδιά (ηλικίες 10 – 12 ετών), καθώς και τα μικρότερης ηλικίας (5-6 ετών) χρησιμοποιούν ως κύρια συσκευή για τη σύνδεσή τους στο Internet το smartphone, είτε το δικό τους, είτε εκείνο των γονιών τους, ενώ οι ενδιάμεσες ηλικίες (7-9 ετών) προτιμούν το tablet. H Focus Bari πιστοποιεί ότι 1 στα 6 παιδιά ηλικίας 5 έως και 12 ετών έχει κινητό τηλέφωνο. Η χρήση είναι αρκετά περιορισμένη σε ηλικίες μέχρι και τα 9 έτη, ενώ γίνεται πιο συχνή από την ηλικία των 10 ετών και πάνω.

Η έρευνα έδειξε ότι η χρήση του Διαδικτύου αποτελεί βασική συνήθεια του ελληνικού πληθυσμού, με το σερφάρισμα να διαρκεί κατά μέσο όρο 3,5 ώρες την ημέρα. Τρεις στους πέντε ερωτηθέντες επισκέπτονται καθημερινά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον μισό περίπου πληθυσμό της χώρας να αφιερώνει τουλάχιστον μία ώρα ενασχόλησης μαζί τους την ημέρα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ