Ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους οι ζαχαρωτές μαντινάδες στην Πλατεία Ελευθερίας

Petite Perle 300×250

Παρουσιάστηκε ο χάρτης της Κρητικής γυναικείας χειροτεχνίας

Την ευκαιρία να γλυκαθούν αλλά και να μάθουν να φτιάχνουν το παλιό γλύκισμα των πανηγυριών της Κρήτης είχαν την ευκαιρία να μάθουν όσοι επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα την 19η έκθεση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε μια συνεργασία του Αναπττυξιακού Συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης, η πρόεδρος Μαρία Πιτσικάκη με τις κυρίες από το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας Κρίστη Κοκονώζη ταμία, την πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής Δέσποινα Μερκουλίδου και το μέλος Ιωάννα Τσουκιά έφτιαξαν και πρόσφεραν σε όλο τον κόσμο ζαχαρωτές μαντινάδες.

Μικροί και μεγάλοι ξετρελάθηκαν από το μικρό γλύκισμα και απόλαυσαν τις μαντινάδες που κρύβονταν πίσω από το λευκό γλυκάκι. Αρκετό ενδιαφέρον για τον τρόπο της παρασκευής του έδειξαν τα παιδιά και οι μεγάλοι που υπό την καθοδήγηση των μελών του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έφτιαξαν τα μικρά δικά τους θαύματα.

Επίσης κατά τη χθεσινή βραδιά οι Χάρης Ροδιτάκης, Πρόεδρος και Γιώργος Ζερβός, Διευθυντής, παρουσίασαν το πρόγραμμα "Γυναικεία Κρητική Χειροτεχνία" και τις θεματικές και χωρικές διαδρομές αυτής, μέσω του ψηφιακού χάρτη που δημιουργήθηκε από την Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, που στηρίζει το Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ