"Ζούμε με το φόβο να καούμε μέσα στα σπίτια μας…"

Petite Perle 300×250

Ανεξέλεγκτη χωματερή μέσα στην καρδιά πυκνοκατοικημένης περιοχής

Αναγνώστρια της "Φωνής Μαλεβιζίου" προβαίνει σε μία σοβαρή καταγγελία, δηλώνοντας ότι σε συνοικία της Αμμουδάρας έχει δημιουργηθεί μια χωματερή με ξερόχορτα, σκουπίδια και εύφλεκτα υλικά. Η ίδια καταγγέλει ότι παρόλο που έχει ενημερώσει πολλάκις τη δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, κανένας δεν έχει δείξει το στοιχειώδες ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα ολοι οι κάτοικοι να ζουν με τον φόβο της πυρκαγιάς, όπως αναφέρει.

Οι φωτογραφίες που απέστειλε είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί και δείχνουν ότι έχει όντως δημιουργηθεί μια χωματερή και μάλιστα σε δρόμο που είναι αδιέξοδος, με αρκετά σπίτια.
Συγκεκριμένα, στη γραπτή καταγγελία της αναφέρει:

"Αγαπητέ Συντάκτη,

Στην περιοχή της Αμμουδάρας δήμου Μαλεβιζίου, την εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα στις 22/5/2019 στρώθηκε  με τσιμέντο αδιέξοδος δρόμος, (κάθετος στη Μουσών η οποία είναι κάθετη στην οδό Γεννήσεως Θεοτόκου ακριβώς απέναντι από τον ομώνυμο ιερό ναό) μήκους 70 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων περίπου, που καταλήγει σε γκρεμό 3 μέτρων περίπου, μετά από "σχετικό αίτημα των περιοίκων για καθαρισμό του χώρου και απορρόφηση κονδυλίου  κάποιας εργολαβίας γα να μη χαθούν τα χρήματα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος ο οποίος επιστατούσε προσωπικά τη κατασκευή του έργου.

Προκειμένου  δε να γίνει η κατασκευή συνέλεξαν χόρτα, σκουπίδια, μπάζα, χώματα  και τα συγκέντρωσαν σε παρακείμενο χωράφι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, δημιουργώντας ουσιαστικά μια χωματερή ανεξέλεγκτη. Τα σκουπίδια, ξερόχορτα και πλαστικά, εύφλεκτη ύλη δλδ, όπως βλέπεται, δεν έχουν ακόμα συλλεχθεί, παρότι ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα τα μάζευαν σε δύο μέρες! Το ίδιο δεσμεύτηκε και ένας έτερος Αντιδήμαρχος που κλήθηκε να μας ηρεμήσει.

Μετά από επιμονή εμένα και του συζύγου μου, "έδωσαν" κλίση στο τσιμεντοδρόμο για να μην μας πνίξουν τα νερά της βροχής σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. Φαντάζεστε δε τα έντονα νερά της βροχής σε ένα τσιμεντοδρόμο μήκους 70 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων περίπου, με πόση μεγαλύτερη δύναμη θα τρέχουν απ ότι σε χορταριασμένο έδαφος που ήταν μέχρι σήμερα!Τα παραπάνω έργα των υπηρεσιών του Δήμου Μαλεβιζίου έχουν γίνει χωρίς τεχνική μελέτη από αρμόδιους μηχανικούς, πριν τις εκλογές, εντελώς πρόχειρα και κατά τη γνώμη μου για ψηφοθηρικούς λόγους, μιας και είναι εμφανές ότι ήθελαν να "εξυπηρετήσουν" κάποιους!

Τα ξερόχορτα και τα σκουπίδια δεν έχουν μαζευτεί ακόμα! Έχουν περάσει δύο και πλέον μήνες! Άραγε μήπως πρέπει να καούμε πρώτα για να ενδιαφερθούν οι αναρμόδιοι αρμόδιοι; Η μπάρα που τοποθετήθηκε στην κατάληξη του τσιμέντοδρόμου.. άκρως επικίνδυνη για κάποιον που δεν ξέρει τη περιοχή! Λυπάμαι που μετά το "Μάτι" αντί η αυτοδιοίκηση να συνετιστεί και να δει τα θέματα πιο σοβαρά, προβαίνει σε τέτοιες αυθαίρετες, χωρίς σχεδιασμό ενέργειες, επικίνδυνες για τη ζωή και τη περιουσία των πολιτών!

Μέχρι σήμερα, πέρα από τα συνεχή τηλεφωνήματα μου σε όλους τους (ΑΝ)αρμόδιους, από τη Γραμματεία του Δημάρχου μέχρι τον υπεύθυνο Δ/ντη, Αντιδήμαρχο Προϊστάμενο, έχω στείλει και έγγραφη ηλεκτρονική επιστολή την οποία και πρωτοκόλλησαν. Με όλες αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες ζούμε στη κυριολεξία με το φόβο να καούμε εμείς και η περιουσία μας.

ΓΙΑΤΙ Κ.Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ τόση αδιαφορία; Μήπως γιατί σε λίγο δεν θα είστε στις θέσεις σας επειδή οι πολίτες δεν σας εξέλεξαν;

 Μία Αγανακτισμένη Συμπολίτισσα σας"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ