Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρχει δίκυκλο χωρίς κράνος – Θα δοθούν φορολογικά κίνητρα

Petite Perle 300×250

Όσα είπαν Μητσοτάκης, Καραμανλής, Κεφαλογιάννης για μέσα μαζικής μεταφοράς, οδικούς άξονες, ΚΟΚ και κράνη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιάννη Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα παρθούν αυστηρά μέτρα για να τηρείται ο ΚΟΚ, ενώ ανακοίνωσε ότι δεν θα κυκλοφορεί δίκυκλο χωρίς να φορούν κράνος οι αναβάτες. Για να γίνει πιο εύκολη η απόκτηση κράνους, θα υπάρξουν φορολογικά κίνητρα, έτσι ώστε να μην κυκλοφορούν δικυκλιστές χωρίς κράνος.

Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η βελτίωση της εικόνας των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Θα πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια, ενώ είπαμε και για τα μεγάλα έργα υποδομών. Η οδική ασφάλεια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυστηρότερη εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει τελική συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τα παραπάνω φορολογικά κίνητρα και οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ