Ηλεκτρονική παρακολούθηση των στόχων πάταξης της εγκληματικότητας στη χώρα

Petite Perle 300×250

Ένα νέο πληροφοριακό σύστημα στο οποίο θα είναι καταχωρημένες όλες οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας και μέσω του οποίου θα παρακολουθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης αν και σε ποιο βαθμό υλοποιούνται οι στόχοι για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, έχει εγκατασταθεί στην Κατεχάκη.

Χθες, στην ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν όλοι οι διευθυντές των νομών της χώρας, τέθηκαν και οι πρώτοι στόχοι από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη , ο οποίος δεν στάθηκε μόνο στις γενικόλογες εντολές για μείωση της εγκληματικότητας. Ζήτησε να πέσουν οι δείκτες κατά 25% .

Επίσης, ζήτησε να συσταθούν ομάδες ΔΙΑς σε κάθε νομό, όπως και το 2010, και να επαναδραστηριοποιηθούν με αύξηση περιπολιών.

Όλοι αυτοί οι στόχοι θα παρακολουθούνται από το ειδικό online λογισμικό σύστημα. Η πράσινη ένδειξη στο σύστημα θα σημαίνει ότι οι στόχοι επιτεύχθηκαν, η κίτρινη ότι είναι σε καλό επίπεδο αλλά όχι ικανοποιητικό, ενώ η κόκκινη ένδειξη θα σημαίνει ότι η συγκεκριμένη Aστυνομική Διεύθυνση βρίσκεται εκτός στόχων και φυσικά η συγκεκριμένη διαδικασία θα αποτελεί και αξιολόγηση για τις επόμενες τακτικές κρίσεις των αστυνομικών. Το κάθε πρότζεκτ θα το χρεώνεται συγκεκριμένος αστυνομικός και άρα οι ευθύνες αν κάτι δεν προχωρά θα αναζητούνται σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε στους διευθυντές όλων των νομών της χώρας πως δεν είναι δυνατόν στην επαρχία, όπου δεν είναι τόσο έντονη η έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες, να μην υπάρχει ισχυρή παρουσία αστυνομικών στο δρόμο και κυρίως στάθηκε στο μεγάλο φόρο αίματος που πληρώνουν οι πολίτες κάθε χρόνο στους δρόμους. Οι έλεγχοι της Τροχαίας και οι περιπολίες πρέπει να είναι συνεχείς και να περιοριστούν τα τροχαία δυστυχήματα τόνισε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ