Παράνομα ποτά και προϊόντα "μαϊμού" στο στόχαστρο της αστυνομίας

Petite Perle 300×250

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 56.851 απομιμητικά προϊόντα, 852 φιάλες αλκοολούχων ποτών και 5 μηχανήματα εκτύπωσης και τοποθέτησης, αποτύπωσης σχεδίων (στάμπα) σε είδη ένδυσης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με κλιμάκιο υπαλλήλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Αττικής, ολοκληρώθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι στο πλαίσιο της εφαρμογής ειδικού σχεδίου με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 29.07.2019 έως και 02.08.2019, συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για πώληση οινοπνευματωδών ποτών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών ηλικίας 51 έως και 54 ετών και 62χρονης ημεδαπής, για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και σε αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Ρεθύμνου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι παραπάνω ημεδαποί.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
 56.851 είδη προϊόντων απομίμησης (είδη ένδυσης και υπόδησης, τσάντες, πορτοφόλια, αρώματα, ρολόγια, γυαλιά) διαφόρων επώνυμων εταιρειών,
 161.500 στάμπες επωνύμων εταιρειών,
 2.056 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών (551 φιάλες του ενός λίτρου έκαστη και ακόμη 301 φιάλες των 5 λίτρων έκαστη),
 5 μηχανήματα εκτύπωσης και τοποθέτησης σταμπών

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ