Δήλωση Βρύσαλη, με αφορμή τις τροποποιητικές διατάξεις που κατέθεσε η κυβέρνηση, για την λειτουργία των Ο.Τ.Α.

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

«Με μια μονοκονδυλιά η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί με το νέο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα», όχι μόνο τα αποτελέσματα της βούλησης του λαού στις πρόσφατες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, δημιουργώντας “πλαστές” πλειοψηφίες στην Οικονομική Επιτροπή, στην οποία δίνει “υπερεξουσίες”, αλλά και το δικαίωμα των ΟΤΑ να αποφασίζουν “συμβιβασμό ή κατάργηση δίκης για απαιτήσεις μισθών, επιδομάτων, αποζημιώσεων, εξόδων παράστασης, εξόδων κίνησης και γενικά μισθολογικών παροχών οποιασδήποτε μορφής…”(άρθρο 3).

Με αυτόν τον τρόπο επαναφέρει την συγκεκριμένη ρύθμιση του “Καλλικράτη”, που καταργήθηκε με το άρθρο 54 του ν. 4447/2016 μετά από απαίτηση εργαζομένων και αιρετών, που στήριζαν αιτήματα εργαζομένων, που δικαιώθηκαν δικαστικά και κατανοούσαν ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένουν για… δεκαετίες, ώστε να κριθούν αυτά τελεσίδικά.

Ταυτόχρονα, με το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου της ΝΔ ανοίγει ο δρόμος να ασκηθούν εφέσεις από τους ΟΤΑ κατά όλων των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαίωναν εργαζόμενους ως προς την απαίτησή τους για καταβολή των μνημονιακών περικοπών του 13ου και 14ου μισθού. Ακόμη ανοίγει ο δρόμος να αναζητηθεί η επιστροφή των όποιων ποσών έχουν ήδη καταβληθεί. Έρχεται και με αυτό τον τρόπο να στηρίξει τις μνημονιακές περικοπές και να βάλει φραγμό στις εκκρεμείς δικαστικές διεκδικήσεις κυρίως των εργαζόμενων με συμβάσεις ΙΔΑΧ.

Αυτή είναι η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ που έρχεται ως συνέχεια της «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η “αυτό” – διοίκηση για την οποία καμαρώνουν άπαντες, στο σημερινό αλλά και το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι θέλουν να υπηρετήσουν μέσα από τις συνεργασίες κορυφών που ετοιμάζουν, χιλιόμετρα μακριά από τις ανάγκες και τις αγωνίες των Ηρακλειωτών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, είναι μόνη δημοτική παράταξη που θέλει και μπορεί να είναι από την πλευρά της λαϊκής αντιπολίτευσης. Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους στον Δήμο Ηρακλείου κάθε εργασιακής σχέσης,  και τους υπόλοιπους εργαζόμενους της πόλης μας, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της ώστε να κόψουμε τη φόρα στην Κυβέρνηση και τους συμμάχους της στον Δήμο, στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.»

Related Articles