Κάτοικος της Γαύδου προειδοποιεί για λεοντόψαρα γύρω από γνωστές παραλίες του νησιού

Petite Perle 300×250

Είχαμε τους λαγοκέφαλους, τώρα έχουμε και τα λεοντόψαρα. Κάτοικος της Γαύδου, με σχετική ανάρτησή του, προειδοποιεί για ην ύπαρξη αρκετών λεοντόψαρων γύρω από δύο γνωστές παραλίες του νησιού.

Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Αιγαίο το 2015, έχοντας περάσει στην Μεσόγειο από την Διώρυγα του Σουέζ.

Η πρώτη φορά που βρέθηκε στα δίχτυα ψαρά στην Κρήτη ήταν το 2017 στα Σφακιά.

Το λεοντόψαρο ανήκει στις σκορπίνες και η επιστημονική του ονομασία είναι Pterois Miles. Έχει μήκος μέχρι 35 εκ. και προτιμά να τριγυρνά στις θάλασσες τη νύχτα.

Είναι ένα πολύ όμορφο ψάρι με έντονους κόκκινους, κίτρινους, λευκούς και μαύρους χρωματισμούς. Είναι όμως και πολύ επικίνδυνο. Όλο του το σώμα καλύπτεται με μυτερά δηλητηριώδη αγκάθια, τα οποία το βοηθούν να αιχμαλωτίζει το θήραμά του.

Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι θανατηφόρα, σε περιπτώσεις που το θύμα υποφέρει από αλλεργίες, έχει επιβαρυμένη υγεία ή είναι παιδί ή ηλικιωμένος.

Ακόμα και αν δεν επιφέρει το θάνατο όμως το τσίμπημα του λεοντόψαρου μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, ναυτία, πυρετό, μούδιασμα, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, ακόμα και προσωρινή παράλυση. Μάλιστα, τα συμπτώματα αυτά μπορούν να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

https://www.parakritika.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ