Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

Petite Perle 300×250

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 Ρίχτερ καταγράφηκε στην δυτική Τουρκία, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (CSEM). 

Ο σεισμός έγινε στις 14:25 τοπική ώρα, 6 χιλιόμετρα νότια του Μπακλάν και 48 χιλιόμετρα ανατολικά του Ντενιζλί. Είχε εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Καντιλί –που αρχικά ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών, η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 8 χιλιομέτρων. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών. Το πρακτορείο Reuters αρχικά είχε αναφέρει ότι σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών.

Σύμφωνα με την αρμόδια Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD), μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι πολιτών ή καταρρεύσεις κτιρίων αλλά η έρευνα από την αστυνομία και τις ιατρικές ομάδες συνεχίζεται.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Οζμάν Ζολάν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ