Στο Φόδελε και τη Ροδιά ήταν οι χασισοφυτείες

Τελευταία Ενημέρωση:

«Λαβράκι» βγάζουν κάθε φορά οι έλεγχοι των διωκτικών αρχών στο Μαλεβίζι  με τις χασισοφυτείες να εντοπίζονται η μια μετά την άλλη.

Μετά τη  μεγάλη επιχείρηση που είχε γίνει στο Μάραθος και στον Καμαριώτη αρχές Ιουλίου, η υπόθεση παραμένει ακόμα ανοικτή καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των ευρημάτων, συχνά πυκνά το Μαλεβίζι βρίσκεται στο στόχαστρο  των ελέγχων.

Πριν μερικές ημέρες είχαν συλληφθεί δυο αλλοδαποί άνδρες πάλι για υπόθεση κάνναβης, σε επιχείρηση που είχε στηθεί, κοντά στο  Βουλισμένο Αλώνι, με το αστυνομικό δελτίο να μετρά και άλλες υποθέσεις στα διοικητικά όρια το Δήμου.

Την Τρίτη εντοπίστηκαν τρεις χασισοφυτείες σε δύο περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου και στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων.

Ο εντοπισμός των χασισοφυτειών στο Μαλεβίζι  έγινε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε και της Ροδιάς.         

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή των παραπάνω Δήμων.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης , αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων και αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν δύο φυτείες σε δύο διαφορετικές αγροτικές περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου και μία φυτεία σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά εβδομήντα έξι (76) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...