Καλός ο καιρός στην Κρήτη με ενίσχυση των βορειάδων το Σαββατοκύριακο

Petite Perle 300×250

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλε Λέκκα, παρά το γεγονός ότι μια θερμότερη εισβολή αέριας μάζας αναμένεται από αύριο Σάββατο να επηρεάσει τα ανατολικά και νότια τμήματα της Κρήτης, η ταυτόχρονη ενίσχυση του Βορείου ρεύματος στο Αιγαίο, του γνωστού Ετησία (κοινώς γνωστό Μελτέμι) θα εξισορροπήσει σε μεγάλο βαθμό τις θερμοκρασίες στα βόρεια τμήματα του νησιού, ενώ στην ενδοχώρα και στα νότια τμήματα οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν υψηλότερες τιμές τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η σταδιακή ενίσχυση των Βορείων ανέμων που ξεκινάει από το πρωί του Σαββάτου θα προκαλέσει και υψηλότερο κυματισμό στις βόρειες παραλίες του νησιού ενώ οι μεγαλύτερες εντάσεις των ανέμων θα εμφανισθούν κυρίως στα νότια τμήματα της Κρήτης (5 – 6 Μποφώρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες έως και τα 7 Μποφώρ) με τον κυματισμό όμως να είναι ηπιότερος. Λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, οι οποίοι κατά τόπους θα διατηρούνται ενισχυμένοι και τις νυκτερινές ώρες απαιτείται μία ιδιαίτερη προσοχή και για τον κίνδυνο επέκτασης μιας πυρκαγιάς.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες , στα βόρεια τμήματα οι μέγιστες τιμές θα κορυφωθούν στους 30 – 32°C, ενώ στην ενδοχώρα και στα νότια θα φθάσουν σε υψηλότερες τιμές, στους 34 – 36°C. Τις βραδινές ώρες οι θερμοκρασίες επιστρέφοντας σε χαμηλότερα επίπεδα θα κάνουν πιο δροσερές τις νύκτες.

Για αύριο Σάββατο αναμένεται να διατηρηθεί η ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι Βόρειοι άνεμοι ενισχύονται σταδιακά, αλλά και γρήγορα, από τις πρωινές ώρες με την ένταση τους να φθάνει στα 4 – 5 Μποφώρ στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, ενώ έως και τα 6 Μποφώρ θα φθάσει η ένταση τους κατά τόπους σε νότια τμήματα του νησιού. Η θερμοκρασία στα βόρεια τμήματα θα κορυφωθεί στους 30 – 32°C, ενώ σε περιοχές της ενδοχώρας και στα νότια τμήματα θα φθάσει στους 34°C, κατά τόπους έως και 36°C.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και για την Κυριακή με την κορύφωση όμως στην ενίσχυση των Βορείων ανέμων, ιδιαίτερα στις δυτικές περιοχές των Χανίων, σε νότιες και ανατολικές περιοχές του νησιού. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα.

Από την Δευτέρα αναμένεται σταδιακή υποχώρηση του Βορείου ρεύματος, ενώ και η αποχώρηση της θερμότερης αέριας μάζας από το νησί μας, φαίνεται να επιφυλάσσουν πολύ καλές έως και ιδανικές καλοκαιρινές συνθήκες σε ολόκληρη την Κρήτη για της επόμενη εβδομάδα, ενόψει βέβαια και του εορτασμού της Παναγίας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ