Βισταγή: "Ερωτόκριτος, ανακαλύπτοντας το έργο και το δημιουργό του"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βισταγής, του Δήμου Αμαρίου, διοργανώνει  εκδήλωση με θέμα «Ερωτόκριτος, ανακαλύπτοντας το έργο και τον δημιουργό του».

Πρόκειται για ένα συνδυαστικό πολυθέαμα ιστορίας, λογοτεχνίας, μουσικής  & χορού που διοργανώνεται στα πλαίσια του καλοκαιρινού θεσμού «Αύγουστος  στην Βισταγή: Εκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης», έπειτα από την  απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να ορίσει το 2019 ως το  έτος του «Ερωτόκριτου».

Με αφορμή αυτή την τιμή για τον Κρητικό πολιτισμό και με απώτερο στόχο  την συνεισφορά στην προώθηση του Ερωτόκριτου του Βιτσέντζου Κορνάρου για  ένταξη στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Βισταγής διοργανώνει μια μουσικοχορευτική βραδιά,  της οποίας την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Ιωάννης  Θεμ. Τσουχλαράκης, Πολιτισμολόγος, Συγγραφέας και Χορολέκτης. Tην  μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Ισίδωρος Πάτερος και την χορευτική  πλαισίωση ο Χορευτικός Σύλλογος Βισταγής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Αυγούστου και ώρα 21:00,  στην πλατεία του χωριού Βισταγή, του Δήμου Αμαρίου.

Οι εκδηλώσεις «Αύγουστος στην Βισταγή: Εκδηλώσεις πολιτισμού και  παράδοσης» έχουν ήδη ξεκινήσει, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών είναι  το παρακάτω:

Τετάρτη 14 Αυγούστου
Ώρα 21.00: Εκδήλωση με θέμα «Ερωτόκριτος, ανακαλύπτοντας το έργο και τον  δημιουργό του».

Κυριακή 18 Αυγούστου
Ώρα 21.00: «Από την Πόλη, ως την Κρήτη»: Εκδήλωση με έντεχνα, λαϊκά, 
ρεμπέτικα και κρητικά τραγούδια με τους Ισίδωρο Πάτερο, Γιάννη Σφακιανάκη, Άγγελο Πάτερο.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ