Aναστολή για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στο Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης "Δ. Θεοτοκόπουλος" χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή του, προκλητική την απόφαση του Υπ. Παιδείας για αναστολή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Μαλεβιζίου και ζητά από την κυβέρνηση για την πάρει πίσω.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών αναστέλλουν χωρίς καμία αιτιολόγηση αλλά και δίχως να έχει προηγηθεί απολύτως καμία ενημέρωση προς τη Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ), την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης σε 13 δήμους της χώρας.

Στην υπουργική απόφαση περιλαμβάνεται ο Δήμος Μαλεβιζίου του νομού Ηρακλείου, παρά το γεγονός πως τόσο η δημοτική αρχή όσο και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης είχαν πάρει σαφή θέση για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του δίχρονου νηπιαγωγείου από το σχολικό έτος 2019-2020.

Η αναστολή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δ. Μαλεβιζίου βαραίνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ εκπροσώπων των δήμων και τις Υφυπουργούς Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου και Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε, η δημοτική αρχή του Δ. Μαλεβιζίου τόνισε πως είναι εξασφαλισμένη η στέγαση των 85 προνηπίων στις αίθουσες του κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου – αίθουσες που απελευθερώνονται με την μεταφορά των μαθητών του δημοτικού σε νέο κτίριο –. Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός πως βρίσκονται σε εξέλιξη η διαδικασία τοποθέτησης πέντε νέων αιθουσών και η προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής (τραπέζια, καθίσματα κ.ά).

Ο Σύλλογος ζητά:

Η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει πίσω την υπουργική απόφαση και να εφαρμοστεί κανονικά η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στο Δήμο Μαλεβίζιου.

Η τωρινή δημοτική αρχή όσο και η νέα να τοποθετηθούν άμεσα και επίσημα στο ζήτημα.

Τη ΔΟΕ να καταγγείλει άμεσα την πρακτική του Υπουργείου Παιδείας που ναρκοθετεί μία από τις σημαντικότερες παιδαγωγικές και κοινωνικές κατακτήσεις του Κλάδου.

Τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου να παρέμβουν και να πάρουν θέση για την ΚΥΑ της κυβέρνησης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ