Ο ΟΦΗ ο Ουάϊλι και ο… Καρνέζης

Petite Perle 300×250

Του Αντώνη Στρατάκη

Ένα από τα πιο φτωχά βιογραφικά που έχω δει σε παίκτη είναι αυτό του Ισπανού τερματοφύλακα του Ουάϊλι που απέκτησε ο ΟΦΗ. Στα 25 του χρόνια έχει καταγράψει ελάχιστες συμμετοχές στις ομάδες που έπαιξε έως τώρα αλλά πάλι για να τον πάρει ο ΟΦΗ κάτι καλό έχει δει πάνω του που δεν το είδαν οι ομάδες που τον είχαν. Υπάρχει ένα τρανό παράδειγμα με πρωταγωνιστή πάλι τον ΟΦΗ ενός τερματοφύλακα που από τα αζήτητα έφτασε να παίζει σήμερα σε κορυφαίο επίπεδο. Ήταν μέσα του 2006 και ο ΟΦΗ είχε τέσσερις τερματοφύλακες τότε κατά σειρά αξιολόγησης τους Σηφάκη, Δασκαλάκη, Κασμερίδη, Καρνέζη. Βασικός ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης αναπληρωματικός του ο Σήφης Δασκαλάκης, στην Κ20 έπαιζε ο Κασμερίδης και ο Καρνέζης ήταν τότε το απόλυτο τίποτα.

Κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός ήθελε να δώσει δανεικό ένα ταλαντούχο πιτσιρικά του για να πάρει παιχνίδια και ήθελε ένα τρίτο τερματοφύλακα πίσω από τον Γκαλίνοβιτς και τον Τζόρβα. Μια ψυχή από το Ηράκλειο έπεισε τότε τον Βέλιτς που ήταν τότε τεχνικός διευθυντής στο τριφύλλι να πάρει τον Ορέστη Καρνέζη, αυτόν που τότε ο ΟΦΗ τον είχε στα αζήτητα. Ο Καρνέζης έφτασε να γίνει βασικός στον Παναθηναϊκό να παίζει στην Εθνική Ελλάδας για πολλά χρόνια, πήρε μεταγραφή στην Ουντινέζε και σήμερα είναι τερματοφύλακας της Νάπολι. Οι άλλοι τρεις τερματοφύλακες του ΟΦΗ όσον αφορά στο Σηφάκη και τον Δασκαλάκη πήγαν στον Ολυμπιακό αλλά πέρασαν και δεν ακούμπησαν με την καριέρα τους να παίρνει στη συνέχεια πτωτική πορεία ενώ ο Κασμερίδης έφτασε μέχρι τη Β εθνική.

Μακάρι ο ΟΦΗ να είδε στον Ουάϊλι αυτό που είδε κάποτε μια ψυχή στον Καρνέζη και να βγει ο Ισπανός σπουδαίος τερματοφύλακας. Γιατί αν δεν του βγει τότε ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ