Επέτειος Μνήμης των 27 Εκτελεσθέντων Σοκαριανών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Δήμο Γόρτυνας για τους 27 ήρωες κατοίκους του μαρτυρικού χωριού Σοκαρά, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης απέτισε φόρο τιμής προς τους ήρωες του Σοκαρά και μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης δήλωσε: 

«Έχοντας ιερό καθήκον και βαρύ χρέος, αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που με τις πράξεις και το έργο τους συνέβαλαν στη διαμόρφωση της ελληνικής ιστορικής μνήμης. Ακόμη περισσότερο, στους συντοπίτες μας, που θυσιάστηκαν και έγραψαν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του τόπου μας, αποτελώντας πρότυπο θαυμασμού για εμάς και τις νεότερες γενιές.

Η μνήμη των 27 εκτελεσθέντων Σοκαριανών, θα μείνει αιώνια χαραγμένη στις καρδιές μας και στην ιστορία του τόπου και της πατρίδας μας».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...