Παραλία Αγία Πελαγία

Petite Perle 300×250

Η παραλία της Αγίας Πελαγίας βρίσκεται 14 χιλιόμετρα από το Γάζι μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό. Η Αγία Πελαγία αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του νησιού, με την παραλία να αποτελεί μία από τις πιο πολυσύχναστες του νομού Ηρακλείου.

Πρόκειται για μία πανέμορφη παραλία καλυμμένη με παχιά άμμο, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, τα οποία βαθαίνουν σταδιακά, αποτελώντας ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά. Βρίσκεται μέσα σε έναν κόλπο με ανατολικό προσανατολισμό, προστατευμένη από την κακοκαιρία και τα κύματα. Είναι αρκετά οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες και αρκετές επιλογές σε θαλάσσια σπορ.

Η παραλία είναι πάρα πολύ στενή, πρόκειται στην ουσία για μία πάρα πολύ στενή λωρίδα άμμου, γεγονός το οποίο οφείλεται στο ότι η ταβέρνες και οι καφετέριες είναι χτισμένες κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Η Αγία Πελαγία αποτελεί μία ολοκληρωμένη επιλογή για τον επισκέπτη, αφού εδώ υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και εστιατόρια για όλες τις προτιμήσεις, σούπερ μάρκετ και πολλά άλλα καταστήματα. Για τους πιο δραστήριους, εδώ θα βρείτε και μία σχολή κατάδυσης. Επιπλέον, η πρόσβασή σε αυτήν είναι αρκετά εύκολη μέσω του βόρειου οδικού άξονα, καθώς υπάρχει και αρκετός χώρος για πάρκινγκ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ