Το μαρτύριο του Γαζανού ποταμού

Petite Perle 300×250

Ο Γαζανός ποταμός, άλλοτε καθαρός με πάπιες και ψάρια, ζωντανοί οργανισμοί που απολάμβαναν τη δροσιά του, εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει γίνει εστία μόλυνσης και μόνιμη "κατοικία" όχι μόνο των κουνουπιών, αλλά και κάθε άλλου είδους που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρομε.


Πολλές φορές οι τουρίστες που έρχονται στην περιοχή της Αμμουδάρας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μένουν έκπληκτοι να κοιτάζουν και να φωτογραφίζουν το… κατόρθωμά μας.
Όμως δεν είναι μόνο οι επισκέπτες. Γύρω από την περιοχή υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι, που δεν τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους, καθώς η δυσοσμία από το βούρκο που είναι μέσα στον ποταμό, και τα σμήνη από τα κουνούπια και όχι μόνο, δεν τους επιτρέπει να κάνουν κάτι τέτοιο.
Τα καλάμια γύρω από τον ποταμό και μέσα σε αυτόν, θυμίζουν "ζούγκλα του Αμαζονίου".
Η "Φωνή του Μαλεβιζίου", καθώς έχει δεχθεί αρκετά παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής, κατέγραψε τις εικόνες, οι οποίες μιλούν από μόνες τους… Μήπως κάποιος αρμόδιος πρέπει να μεριμνήσει να καθαρισθεί ο ποταμός από το βούρκο και τα καλάμια που τον έχουν καταστήσει"κατοικία" για κάθε έντομο και τετράποδο;

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ