Η αιτία της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βασιλείου ήταν το αντικριστό!

Petite Perle 300×250

Το αντικριστό ήταν η αιτία που παρολίγο να γίνουν στάχτη τρεις περιοχές του Ρεθύμνου και ένα μοναστήρι.

Πρόκειται για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, η οποία απείλησε τα χωριά Γιαννούδι και Λευκόγεια καθώς και την περιοχή της Πρέβελης και το μοναστήρι.

Ευτυχώς η πυρκαγιά δεν ήταν μοιραία για ανθρώπινες ζωές, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών και των δύο ελικοπτέρων που επιχείρησαν για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας ο οποίος αψήφισε τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, αλλά και τις επισημάνσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτιστικής προστασίας για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, στα πλαίσια του εορτασμού του γάμου της κόρης του, άναψε φωτιά για να ψήσει αντικριστό.

Η φωτιά γρήγορα πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις που ευτυχώς δεν είχαν μοιραία αποτελέσματα, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση, όπως προαναφέρθηκε των πυροσβεστών, που παρά τους δυνατούς ανέμους κατάφεραν να θέσουν σε έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής βρίσκεται στη διαδικασία της προανάκρισης, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα συλλήψεις για το συγκεκριμένο περιστατικό.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ