Ιεράπετρα: Η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε θερμοκήπια

Petite Perle 300×250

Δεν προλάβαιναν χθες  οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης να πηγαίνουν στα μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασαν , στο νησί, ενώ οι άνεμοι έκαναν το έργο τους ακόμα δυσκολότερο. 

Η πιο σημαντική πυρκαγιά από τις τρεις συνολικά που ξέσπασαν ήταν στο Μύρτο στις 4.30 χθες το απόγευμα, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές σε θερμοκήπια, ενώ ένα εξ αυτών κάηκε ολοσχερώς. Μερικές  ώρες αργότερα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

 Από τα θερμοκήπια η φωτιά πέρασε μέσα στο ρέμα του Γαβρίλη – ένα πολύ δύσκολα προσπελάσιμο σημείο – και με τη βοήθεια των ανέμων κινήθηκε γρήγορα προς τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας-Βιάννου.  Για την κατάσβεση της συμμετείχαν 14πυροσβεστικά οχήματα με 32 ω άνδρες, ενώ από αέρος πραγματοποιούσαν ρίψεις τόσο το Erickson όσο και το μικρότερο ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Η φωτιά κατέκαψε χορτολιβαδική έκταση περίπου 100 στρεμμάτων και ζημιές σε θερμοκήπια.

Στην προσπάθεια κατάσβεσής της συνέδραμαν επίσης υδροφόρες του Δήμου Ιεράπετρας, οι ομάδες διάσωσης, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και οι εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης των γύρω τοπικών κοινοτήτων, με τα δικά τους πυροσβεστικά οχήματα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ