Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι τηλεφωνικές απάτες για δήθεν τροχαία δυστυχήματα

Petite Perle 300×250

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι τηλεφωνικές απάτες, κυρίως εις βάρος ηλικιωμένων, καθώς είναι πλέον καθημερινό το φαινόμενο των τηλεφωνικών κλήσεων για δήθεν εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία δυστυχήματα.

Οι επιτήδειοι, καλούν και μόλις απαντήσει ο ανυποψίαστος πολίτης, λένε ότι ο γιος ή κόρη σκότωσαν με το αυτοκίνητο κάποιον και για να μην έχουν περαιτέρω εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη, ζητούν χρήματα ή ακόμα και χρυσαφικά. Τις περισσότερες φορές μάλιστα ο καλούμενος ακούει κλάματα από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Πρόσφατο περιστατικό σε ηλικιωμένη και ανήμπορη γυναίκα όπου πριν λίγες ημέρες χτύπησε το τηλέφωνο της και της είπαν ότι ο γιος της σκότωσε με το αυτοκίνητο μια γυναίκα. Το θράσος της οργανωμένης πλέον σπείρας με τα πολλά πλοκάμια, δεν σταμάτησε εκεί. Έβαλαν κάποιον που υποδύθηκε το γιο της και με κλάματα έλεγε "Μάνα φέρε γρήγορα χρήματα γιατί σκότωσα μια γυναίκα". Η ηλικιωμένη, η οποία μάλιστα πρόσφατα έχασε τον σύζυγό της και με δυσκολία τα βγάζει πέρα, τα έχασε και δεν ήξερε τι να κάνει.

Να σημειωθεί ότι οι απατεώνες καλούν πάντοτε με απόκρυψη του τηλεφωνικού αριθμού για να μην εντοπιστούν.

Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καταγγέλλουν οποιοδήποτε περιστατικό απόπειρας ή τετελεσμένης εξαπάτησης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ