Συμμετοχή έκθεσης ξυλογλυπτικής στο Φεστιβάλ Ερωτόκριτος στη Ροδιά

Petite Perle 300×250

Στο Φεστιβάλ Ερωτόκριτος & Αναγέννηση, που θα διεξαχθεί στις 01 Σεπτεμβρίου 2019 στη Ροδιά και διοργανώνεται από την Ανασεμιά, Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ροδιάς, με συνδιοργανωτές το Δήμο Μαλεβιζίου και την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου, συμμετέχει με έκθεση ξυλογλυπτικής ο κ. Νίκος Μάνεσης, στα χέρια του οποίου το ξύλο μεταμορφώνεται και παίρνει ό,τι μορφή έχει στο μυαλό του.

Ο ξυλογλυπτικής Νίκος Μανέσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Κρήτη. Η αγάπη του για το ξύλο και την τέχνη έχει εκφραστεί από την ηλικία των 10 ετών. Το ταξίδι του στην ξυλογλυπτική ξεκίνησε στην ηλικία των 14, μαθαίνοντας ως μαθητευόμενος πώς να κατασκευάζει εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα. Ο Νίκος Μάνεσης είναι γνωστός για τις φυσικές ξύλινες μορφές του με μικρές προσθήκες άλλων υλικών – κυρίως μετάλλων.

Αποστολή του είναι να αναδείξει την ομορφιά της φύσης, του ανθρώπινου σώματος και ολόκληρου του φάσματος των ανθρώπινων συναισθημάτων. Τα τρία προηγούμενα, καθώς επίσης και η Ελληνική Μυθολογία, είναι οι κύριες πηγές της έμπνευσής του. "Αυτό που κάνω είναι μια προσωπική, εσωτερική ανάγκη να διαμορφώσω το ξύλο στο καλύτερο δυνατό και να υπενθυμίσω σε όλους ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν όπως και η εύπλαστη ύλη του ξύλου. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το νιώσουμε και να προσπαθήσουμε γι'αυτό», υποστηρίζει ο ίδιος.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται παλαιότερες δημιουργίες του καλλιτέχνη.
01.09.2019
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ