Αυτόφωρο για τη φωτιά που προκλήθηκε από το ψήσιμο του αντικρυστού

Petite Perle 300×250

Πρόκειται για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βασίλειου στο Ρέθυμνο και «απείλησε» τα χωριά Λευκόγεια και Γιαννούδι, την περιοχή της Πρέβελης, το ομώνυμο μοναστήρι και ως εκ τούτου εκατοντάδες κατοίκους και τουρίστες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Ειδικότερα, ένας άνδρας, αψηφώντας τους ισχυρούς ανέμους, αλλά και τις επισημάνσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, αποφάσισε να ανάψει φωτιά και να ψήσει αντικρυστό κρέας, στο πλαίσιο του εορτασμού του γάμου της κόρης του. Τα σχέδιά του ανατράπηκαν όταν η φωτιά επεκτάθηκε και γρήγορα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει:

Την Κυριακή 18/8/2019, κατά τις μεσημβρινές ώρες, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση, στη θέση Άγιος Αντώνιος της Τ.Κ. Λευκογείων του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης.

Κατά την προανάκριση που ακολούθησε από το αρμόδιο Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Ρεθύμνης στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας την 19/8/2019, παραπέμφθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνης για εμπρησμό στη προσπάθειά ψησίματος αντικρυστού κρέατος στην ύπαιθρο, ο Β.Μ. ημεδαπός κάτοικος Ρεθύμνου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ