Στ. Αρναουτάκης: Τιμή και δόξα στους 47 Ήρωες της Δαμάστας και του Μαράθου

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σήμερα παρουσία Αρχών και πλήθους κόσμου

Η Περιφέρεια Κρήτης, τιμά την μνήμη των 47 εκτελεσθέντων Πατριωτών της Δαμάστας και τού Μαράθου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και όλων των Κρητικών, που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετέχοντας σήμερα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα στα δύο χωριά του Δήμου Μαλεβιζίου.

Παρουσία κλήρου, Αρχών και πλήθους κόσμου τελέστηκαν επιμνημόσυνες δεήσεις, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων στην περιοχή Κερατίδι της Δαμάστας τόπο εκτέλεσης των 30 ηρώων, όπως και στο Μάραθο στο μνημείο-Ηρώο των 17 εκτελεσθέντων.: «Αποτίουμε φόρο τιμής στην μνήμη των Ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την Πατρίδα μας. Τα μηνύματα τους είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Δημοκρατία, πρόοδο, και αποτελούν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Αρναουτακης, προσθέτοντας, ότι «η Περιφέρεια κρίνει δίκαιο και υποστηρίζουμε το αίτημα διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων για το οποίο θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να δοθεί δίκαιη λύση στο όλο ζήτημα».

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης οργανώθηκαν σήμερα 21 Αυγούστου από τον Δήμο Μαλεβιζίου και τις κοινότητες Δαμάστας και Μαράθου αντίστοιχα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...