Συμμετοχή έκθεσης γυναικείων πορτρέτων στο Φεστιβάλ Ερωτόκριτος στη Ροδιά

Petite Perle 300×250

Μπορούν τα προϊόντα μακιγιάζ να χρησιμοποιηθούν σε πορτρέτα? Στην περίπτωση της κ. Μάνεση Μαριάννας, βεβαίως και μπορούν.

Στο Φεστιβάλ Ερωτόκριτος & Αναγέννηση, που θα διεξαχθεί στις 01 Σεπτεμβρίου 2019 στη Ροδιά και διοργανώνεται από την Ανασεμιά, Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ροδιάς, με συνδιοργανωτές το Δήμο Μαλεβιζίου και την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου, συμμετέχει με έκθεση γυναικείων πορτρέτων, η κ. Μάνεση Μαριάννα.

Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης και έχει εκφράσει την αγάπη της για τη ζωγραφική και τα εικαστικά από πολύ μικρή ηλικία. Στα 18 ξεκίνησε να σπουδάζει χημεία, κάτι που αργότερα κατάλαβε ότι δε μπορούσε να υπηρετήσει την εσωτερική της ανάγκη. Δεν ήταν ευχαριστημένη με τη διαδικασία, μιας και πλέον ήξερε από χημική σκοπιά πόσο τοξικά είναι αυτά τα υλικά τόσο για το ζωγράφο όσο και για το περιβάλλον όταν τα σωληνάρια, το διαλυτικό και το χρώμα απορριφθούν σε αυτό.

Συνέχισε να ζωγραφίζει με λάδια και ακρυλικά χρώματα. Στράφηκε στα προϊόντα ομορφιάς και αυτό είναι το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τέχνης της. Χρησιμοποιεί κυρίως υγρά κραγιόν και eyeliner, υγρές σκιές ματιών και μανό, προϊόντα ασφαλέστερα και φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Ως θέμα της έχει τα πορτρέτα, κυρίως τα γυναικεία, στα οποία ακολουθεί μίνιμαλ ύφος. Της αρέσει να χρησιμοποιεί ένα ή δύο χρώματα στα πορτρέτα της και η παλέτα της είναι βασικά η ίδια με αυτή που βρίσκει κανείς σε προϊόντα ομορφιάς.
Η τεχνική απαιτεί έναν καλό λευκό καμβά για φόντο, που διατηρεί την υφή μικρών κουκίδων στην επιφάνεια. Αυτό προσθέτει υφή στο θέμα, καθώς χρησιμοποιεί τα χέρια της για να χτίσει το χρώμα στις πιο ανοιχτόχρωμες περιοχές του αναδεικνύοντας τις κουκίδες.

Το μεγάλο πάθος της είναι να γεμίσει τα σπίτια των ανθρώπων με σύγχρονη τέχνη. Η μεγαλύτερη αμοιβή στο έργο της περιλαμβάνουν τις λέξεις "αρμονία" και "αγάπη" και αυτές οι λέξεις βρίσκονται σε όλες τις ευχές της για τον κόσμο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ