Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ήρωες των Καλεσσών (φωτό+βίντεο)

Τελευταία Ενημέρωση:

Με κάθε επισημότητα ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα τέλεσαν το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς κατακτητές κατοίκων των Καλεσσών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη θέση ΄”Τουπάκι” μετά τη Γέφυρα Καντρί, στο δρόμο προς Κρουσώνα.

Το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης,  οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Αλμπαντάκης, Χρύσα Λυρώνη, Δημήτρης Λυδάκης, Ειρήνη Αστρινάκη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Βασιλάκης, καθώς και επίσημοι, συγγενείς των εκτελεσθέντων και κάτοικοι των Καλεσσών.

Για το χρονικό της εκτέλεσης των Καλεσσανών, αναφέρθηκε εκτενέστατα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Βασιλάκης.

Στεφάνια κατέθεσαν εκτός του Βουλευτού, η Χρύσα Λυρώνη, (εκ μέρους του νέου δημάρχου Μενέλαου Μποκέα) ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Βασιλάκης, η Μαρία Βιστάκη (εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλεσσών), ο Λευτέρης Ζερβός (εκ μέρους της ΝΟΔΕ) ο Μιχάλης Χουστουλάκης (εκ μέρους του ΚΚΕ) και συγγενείς των εκτελεσθέντων.

Μετά το πέρας της τελετής προσφέρθηκε καφές σε καφενείο των Καλεσσών.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...